• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows 11 - integralność pamięci - Intel i5-3320m - Thinkpad

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
256 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2024 w Systemy operacyjne, programy przez bezczapki Nowicjusz (190 p.)

Witam

Mam problem ze sterownikami do starego i5 na starym Thinkpadzie (T430s) na Windowsie 11  - Windows Defender twierdzi, że włączenie integralności pamięci jest niemożliwe ze względu na nieaktualne sterowniki, natomiast Intel Driver & Support - pokazuje - up to date. Poszukałem odpowiedzi w sieci, gdzie na oficjalnej stronie intela każą ściągnąć Intel System Support Utility, przeskanować nim system i zainstalować sterowniki. Zrobiłem wszystko poza instalacją - program po skanie odsyła linkiem do nieistniejącej domeny. Czy jest sposób, aby temu zaradzić?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2024 przez bezczapki Nowicjusz (190 p.)
Czy to nie jest tak, że procesor jest już po prostu tak stary, że żadne sterowniki jakie są do niego dostępne nie są kompatybilne z Win11? Chyba sam sobie odpowiedziałem... Czy ma sens wlutowanie czegoś nowszego? Czytałem, że T430s wychodziły co najwyżej z i7-3520m, który też już jest mocno outdated. A płyta główna pewnie nie pociągnie nic nowszego, czy mocniejszego... Do tego odlutowywanie i lutowanie z powrotem BGA, założe się, że mało kto by się w ogóle tego podjął i na pewno nie byłoby tanie...

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 636 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Kefas Użytkownik (520 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 2,075 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2022 w Sprzęt komputerowy przez okti00 Obywatel (1,590 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 3,247 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2020 w Sprzęt komputerowy przez wojtekw0703 Użytkownik (960 p.)

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,667 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...