• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sprzęt sieciowy - co i jak dobrać?

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
113 wizyt
pytanie zadane 30 marca 2024 w Sieci komputerowe, internet przez whiteman808 Gaduła (3,430 p.)
edycja 30 marca 2024 przez whiteman808
Siema, mam trzy pytania do was:

1. Czy polecacie samodzielnie składać router na debianie od podstaw, czy lepiej zainteresować się jakimś mikrotikiem lub podobnym sprzętem? Dlaczego?
2. Jaki polecacie router z wejściem na kartę sim pod mobilny internet 4G/LTE wspierający najnowsze standardy wifi? Mile widziana obsługa sieci 5G. Chcę mieć możliwość korzystania na sprzętach połączonych z siecią z usługi Orange VPN dającej publiczny adres IP
3. Jaki polecacie router pod internet światłowodowy z obsługą sieci 10 Gbit, VoIP, wspierający przekierowanie portów, upnp, dmz, ze wsparciem dla najnowszych standardów wifi? Może być zestaw router + access point. Router najlepiej, żeby był firmy Mikrotik lub Netgear. Chcę, żeby na tym routerze była możliwość używania publicznego ip

Oba routery mają wspierać 2,4 GHz i 5 GHz, zarówno jako osobne SSID jak i jeden. Planuję używać w sieci różnych urządzeń, w tym tych typu płytka nodemcu na esp, drukarki sieciowe

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 420 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 175 wizyt
pytanie zadane 2 października 2021 w Sieci komputerowe, internet przez chillin Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 413 wizyt

93,327 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,657 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...