• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Poszukuję małej klawiatury

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
345 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2024 w Sprzęt komputerowy przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)

Cześć, szukam małej klawiatury, ma ona służyć do programowania. Wymagania

• Mały rozmiar - może być TKL lub bardziej preferowane - tylko z jednym rzędem klawiszy po prawej stronie, lub mniej preferowane, bez nich. Podlinkowałem przykłady.
  • Możliwość pracy z MacOS i Windows
  • Mechaniczna (może być low-profile) lub nożycowa
  • Bezprzewodowa
  • Podświetlenie - bez znaczenia

Wcześniej wiele lat używałem klawiatury Steelseries TKL na switchach Brown, nie odpowiada mi w niej kabelek no i jest trochę głośna. Ze względu na kabel nie mogę jej podpiąć do Maca.

Klawiatura z Macbooka Air M1 też jest spoko, tylko trochę brakuje mi w niej przycisków pg dn itd.

Myślałem nad Logitech MX Keys Mini, ale wolałbym mieć klawisze pg dn, pg up, home, end. W oko wpadła mi Tracer Fina, układ jest idealny, tylko nie wiem jak z jakością. Wolałbym kupić coś dobrego jakościowo na dłuższy czas.

Wszelkie klawiatury nie-mechaniczne z wysokim skokiem odpadają. 

Co doradzicie?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 8 kwietnia 2024 przez niezalogowany

Spróbuję Pana przekonać do pozostania na kablu.
Wiem, że klawiatura którą podaje to kabel, ale używam STEELSERIES Apex 3 TKL

Dlaczego próbuję przekonać?
Klawiatury na WiFi to dla gracza totalne pomyłki. Jeśli grał Pan w CS-a ; LOL-a i w momencie kiedy terro wchodzą na B, a Pan siedzi i ich widzi - i nie może Pan ruszyć, bo klawiatura zdechła. Kiedyś mi zdechła w trakcie ważnej prezentacji oprogramowania u klienta.

Jeśli jest Pan na to mimo wszystko gotowy, to proponuję ASUS ROG Azoth.
Co do ultra cichych klawiatur to z doświadczenia polecam Logitech MK470

komentarz 8 kwietnia 2024 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
Ale szukam tylko do kodzenia :) Ten Logitech wygląda interesujaco :)
1
komentarz 8 kwietnia 2024 przez niezalogowany
Tylko dobre baterie do niego. Proszę nie kupować baterii firmy MadeInMezopotamia, tylko drogie rasowe baterie, a najlepiej kupić sobie ładowarkę do baterii i akumulatory. Wtedy problem znika.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 375 wizyt
pytanie zadane 24 lipca 2023 w Sprzęt komputerowy przez MichaelM Bywalec (2,910 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 190 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 653 wizyt

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...