Cześć wszystkim pasjonatom!
Już od ponad roku, pogłębiam swoją wiedzę w języku programowania C++. To niezwykła podróż, która skłoniła mnie do stworzenia programu Math Tool w konsoli z retro designem. Od tego momentu projekt zaczął nabierać rozmachu, a ja rozszerzałem swoje horyzonty o nowe zagadnienia i algorytmy. Nie ograniczając się jedynie do jednego języka, nauczyłem się łączyć kilka różnych, co pozwoliło mi osiągnąć szybkie rezultaty i ułatwiło późniejsze modyfikacje. W tej roli wspomógł mnie Python.
Program ten wkrótce zyska jeszcze więcej możliwości, cały czas ewoluuje. Wkrótce planowana jest pierwsza wersja przeznaczona do otwartych testów.
Krótko o programie: Math Tool to narzędzie które dzięki swojej prostocie pozwala na wykonywanie skomplikowanych działań. Potrafi obliczać pola figur, objętości. Posiada także modele 3D brył. Program także działa z innymi moimi projektami które mają rozszerzyć funkcje Math Tool'a.
Więcej o moich projektach dowiecie się z mojej strony: CT Software
Dzięki temu projektowi miałem okazję zgłębić wiele nowych algorytmów oraz poznać skuteczne techniki programowania. Proces tworzenia, oparty na kreatywnym myśleniu i rozwiązywaniu problemów, sprawił mi ogromną przyjemność.
Dzięki tej mojej wiedzy zacząłem tworzyć inne projekty np: elektrozamek z rejestrem wejść i innymi bajerami, które pozwalają na zarządzanie zamkiem.
Reasumując, kocham programować i zostanie to ze mną na zawsze.
Proszę o zastawienie feedbacku co o tym myślicie. Jestem otwarty na uzasadnia krytykę, co można poprawić. Nie jest to idealne ale cały czas się uczę na błędach i Wasze opinie mi pomogą :).
Pozdrawiam
Piotr Domański