• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Własny szablon w czym ?

Cloud VPS
0 głosów
223 wizyt
pytanie zadane 19 lutego 2024 w Systemy CMS przez pigi98 Nowicjusz (190 p.)
Witam szukam po necie jakichś poradników dotyczących tworzenia szablonu do wordpressa ale nie mogę nic konkretnego znaleźć,  na yt znalazłem jakiś kurs w Photoshopie jak gościu robił albo drugi robił w Wordzie chyba , i mam takie pytanie jak to się powinno robić bo motyw odpowiada za rozmieszczenie tak ? Bo utworzyłem sobie swój motyw i jakieś tam menu ale ono jest w pionie kurcze a chciałbym w poziomie ale mniejsza o to jak zacząć tworzyc styl do strony ?
komentarz 19 lutego 2024 przez Piotrek2713 Mądrala (5,520 p.)
Twoje pytanie wydaje się być zbyt chaotyczne. Napisz na spokojnie co masz na myśli

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 lutego 2024 przez AnimaVillis Stary wyjadacz (13,470 p.)

Pozwoliłem sobie zapytać ChatGPT o co Ci chodzi bo z pisaniem to masz chyba mało wspólnego.

Tworzenie szablonu WordPressa może być wyzwaniem, ale istnieje wiele dostępnych zasobów online, które mogą Ci pomóc zrozumieć proces i nauczyć się tworzyć szablony. Oto kilka kroków, które mogą Ci pomóc zacząć:

1. Zacznij od nauki podstaw HTML i CSS: Podstawowa wiedza na temat struktury HTML i stylowania CSS będzie kluczowa do tworzenia szablonu WordPressa. Możesz znaleźć wiele darmowych zasobów online, takich jak kursy na stronach edukacyjnych, tutoriale na YouTube itp.

2. Zdobądź wiedzę na temat WordPressa: Zanim przystąpisz do tworzenia szablonu, ważne jest, aby zrozumieć jak działa WordPress i jakie są jego główne funkcje. Możesz znaleźć darmowe kursy online, poradniki na stronach WordPressa oraz wiele materiałów wideo na YouTube.

3. Zapoznaj się z hierarchią tematów WordPressa: Tematy WordPressa składają się z różnych plików, takich jak pliki szablonów, style CSS, pliki funkcji itp. Zrozumienie hierarchii tych plików jest kluczowe do efektywnego tworzenia szablonu. Możesz znaleźć dokładne informacje na ten temat w oficjalnej dokumentacji WordPressa.

4. Użyj gotowych szablonów jako punktu wyjścia: Jeśli dopiero zaczynasz, może być pomocne korzystanie z gotowych szablonów jako punktu wyjścia. Możesz znaleźć darmowe i płatne szablony na różnych stronach internetowych, takich jak ThemeForest, WordPress.org, czy GitHub.

5. Rozwijaj swoje umiejętności: Tworzenie szablonów WordPressa to proces ciągłego uczenia się. Im więcej praktyki i doświadczenia zdobędziesz, tym lepiej będziesz w stanie tworzyć zaawansowane szablony.

Jeśli chodzi o Twoje konkretne pytanie dotyczące rozmieszczenia menu, tak, motyw WordPressa odpowiada za rozmieszczenie elementów na stronie, w tym menu. Aby zmienić orientację menu z pionowej na poziomą, będziesz musiał dostosować odpowiednie style CSS w swoim szablonie. Możesz to zrobić, edytując odpowiedni kod CSS lub korzystając z narzędzi do dostosowywania motywów dostępnych w panelu WordPressa.

W razie potrzeby, mogę również udzielić Ci więcej konkretnych wskazówek lub odpowiedzi na pytania dotyczące tworzenia szablonu WordPressa.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 207 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 209 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2023 w Ogłoszenia, zlecenia przez renegat Obywatel (1,040 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 159 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2023 w Ogłoszenia, zlecenia przez renegat Obywatel (1,040 p.)

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,715 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...