• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

TP-LINK TL-WN881ND rozlacza, nie laczy się

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
130 wizyt
pytanie zadane 21 stycznia 2024 w Sprzęt komputerowy przez gsekulski Użytkownik (860 p.)
edycja 21 stycznia 2024 przez gsekulski
Czesc. Kupiłem karte sieciową Wi-Fi pod PCI-E TP-LINK TL-WN881ND. Mam problem tego pokroju iz, karta, raz laczy się, a raz nie. Często zrywa połączenie. Wiecej nie działa niż dziala. Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony producenta.

Czy ktoś miał ten problem?

Co mogę zrobić?

Proszę o pomoc

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 stycznia 2024 przez Razplinn Nowicjusz (160 p.)
nie niemiałem
0 głosów
odpowiedź 21 stycznia 2024 przez Wiciorny Ekspert (279,950 p.)

Zrób test sieci, to będziesz wiedział, generalnie to może być "pisiont" problemów.
Począwszy od faktu, że taka natura połączeń na WIFI które bazują na kartach sieciowych, może to być wina dostawcy internetu, twojego regionu, może to być wina ilości pasm/kanałów w miejscu w którym mieszkasz, lokalizacji routera, odlekgłości od sprzętu z niego korzystających jak i samych wad w czytniku karty, o ile nie w karcie. 

Sprawdź czy tracisz pakiety, jak wygląda stabilność łącza,  Aktualizacja routera? 
Możesz w podstawowy sposób wykonać w CMD jako administrator: 
- netsh int ip reset

Warto sprawdzić o ile jest możliwość, czy problem z routerem występuje na innej sieci, wtedy masz klarowną sytuacje. 

komentarz 21 stycznia 2024 przez gsekulski Użytkownik (860 p.)
edycja 22 stycznia 2024 przez gsekulski
Problem rozwiązany. Kupiłem karte Gigabyte, z antena na przewodzie. Karta ma chipset Intela. Smiga aż miło. Bez problemów.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 489 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,470 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 170 wizyt
pytanie zadane 12 grudnia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Ewachomik Nowicjusz (120 p.)

93,291 zapytań

142,289 odpowiedzi

322,332 komentarzy

62,612 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...