• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z odpaleniem pc po zmianie z csm na uefi

Cloud VPS
0 głosów
483 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2023 w Sprzęt komputerowy przez Unmmm Nowicjusz (120 p.)
Witam, chciałem naprawić błąd we/wy z zainicjowaniem dysku, postanowiłem zmienić kolejność rozruchu że dwa dyski najwyżej bo ten co dysk się nie dał zainicjować był gdzieś tak na oko na 6 miejscu, nie zadziałało, wcześniej parę miesięcy przed zaaktulizowalem tak samo bez zmian, postanowiłem jakiś support Windows zmienić z msm na uefi, znikło parę rzeczy z kolejności rozruchu w tym dysk co nie może się zainicjować po odpaleniu Windows wyskakiwal napis "przygotowanie do naprawy coś tam" Potem czarny ekran przez chwilę i potem diagnozowanie naprawy i wyskoczyło że nie mogą automatyczną naprawa naprawić komputer, to postanowilrm zmienić z uefi na msm i zmienila się nazwa dysku z goodram na hard disk i odpaliłem Windowsa i prawdopodobnie ale nie pamiętam to sie komputer wyłączył i włączał się i tak w kółko gasnał parę sekund po odpaleniu, wyjąłem wtyczkę z kontaktu, spróbowałem później wkładając wtyczkę do kontaktu i dalej to samo się działo, dodam że kiedyś jak coś robiłem z win albo z biosem nie pamiętam z czym dokładnie, to tak z 3 razy około się musiał sam włączyć i wyłączyć żeby się normalnie włączyć i żeby nie gasnał a teraz to z paręnaście razy tak próbował i się mu nie udało, dodam również że zasilacz dawno nie był czyszczony, lecz nie wiem czy to może mieć wspólnego z nie odpaleniem. Proszę o pomoc.
komentarz 14 grudnia 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)

uefi na msm

To w końcu msm czy csm?

chciałem naprawić błąd we/wy z zainicjowaniem dysku

Czyli co, pewnego dnia dysk rozruchowy przestał działać i postanowiłeś coś pozmieniać w BIOS-ie?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 74,553 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2017 w Systemy operacyjne, programy przez wo2324 Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,250 wizyt
pytanie zadane 15 lutego 2021 w Sprzęt komputerowy przez Cixo Gaduła (4,070 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,566 wizyt

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,712 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...