Witam,
Zarejestrowałem się na tym forum i liczę na Państwa pomoc. Oczywiście jak będę umiał to również pomogę reszcie użytkowników i będę starał się być aktywny.
Problem jest delikatnej natury, albowiem chodzi o oczyszczenie dźwięku zarejestrowanego przez kamerkę, która pozostała włączona i rejestrowała wszystko co działo się w naszej wspólnej sypialni. Mamy z żoną 10-cio letniego syna, który czasami musi zostać sam w domu na 2 - 3 godziny i w tym czasie włączam kamerkę jak idę na nockę i żona jak wraca z pracy to ją wyłącza. Jednego razu zapomniała wyłączyć, a ja przeglądając nagrania zdziwiłem się, że karta pamięci prawie pełna. Nagrały się 2 doby i w nocy kiedy byłem w pracy w mojej sypialni dało się usłyszeć dziwne odgłosy. Odniosłem wrażenie jak by moja żona sobie "coś" robiła. Z racji, że jesteśmy 15 lat po ślubie nie miałem obaw aby jej pokazać to nagranie i spytać ją o to. Nie mam generalnie z tym problemu gdyby faktycznie coś tam broiła, do czasu gdy robi to sama i tak też jej powiedziałem, ale ona wszystkiemu zaprzeczyła i mówi, że mi się coś wydaje. Jednak jakoś nie daje mi to spokoju i zasiało się ziarnko jakiejś obawy, głównie o to czy mnie nie okłamała, a nie o to czy faktycznie coś tam robiła. Nagranie z nocy jest całe ciemne, bo podczerwień była wyłączona, gdyż chodziło tylko o nasłuch czy młody śpi i nie jestem w stanie samemu stwierdzić czy coś sobie ubzdurałem czy faktycznie coś tam słychać. Wrzuciłem nagranie do AUDACITY i na tyle ile potrafiłem oczyściłem z szumu i raczej z tego co udało mi się uzyskać rację mogę mieć ja. Nie jestem jednak specjalistą w tej kwestii i być może ktoś na tym forum jest w stanie mi doradzić jak dobrać odpowiednie ustawienia redukcji szumu, bądź mogę udostępnić nagranie i ktoś zrobi to lepiej niż ja i mi odeśle.
Będę ogromnie wdzięczny za każdą pomoc w tej nietypowej sprawie i jestem w stanie wynagrodzić w jakiś konkretny sposób osobę, która się zaangażuje i okaże mi pomoc.
Z góry bardzo dziękuję i proszę o nie usuwanie tego posta, jest to dla mnie na prawdę ważne.