• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Telefon z linuxem na pokładzie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
146 wizyt
pytanie zadane 8 listopada 2023 w Systemy operacyjne, programy przez juuunior Początkujący (460 p.)
Poszukując micro komputera w sieci natrafiłem na telefon pinephone pro rozbieralny i z możliwością wyboru Linuxa jaki chcemy zainstalować . Pytanie czy przykładowo gdybym miał kartę sim z samym internetem (taka jak np. internet domowy LTE) to czy przez Signal dało by się komunikować z  numerami sim ? chce się pozbyć androida całkowicie i opłat za smsy przy okazji czy ktoś próbował takich rozwiązań ?
1
komentarz 8 listopada 2023 przez reaktywny Nałogowiec (42,200 p.)
Fajny sprzęt, jedyne 3k zł ;)

https://sapsan-sklep.pl/products/pinephone-pro-edycja-z-kali-nethunter-pro

To nie wiem czy bym nie wolał czegoś....tańszego. Były telefony chyba z Ubuntu i podobne. Za ułamek ceny. Choć Linuxa bardzo lubię to nie wiem jakie korzyści miałbym z posiadania go w telefonie??
komentarz 8 listopada 2023 przez juuunior Początkujący (460 p.)
takie same jak w komputerze
komentarz 8 listopada 2023 przez reaktywny Nałogowiec (42,200 p.)
Nie do końca :) Poza tym do komputera mam podłączony monitor 4K / 32 cale - więc to inny komfort użytkowania.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 112 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 852 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2020 w Systemy operacyjne, programy przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 168 wizyt
pytanie zadane 15 października 2023 w Systemy operacyjne, programy przez whiteman808 Bywalec (2,170 p.)

93,005 zapytań

141,970 odpowiedzi

321,249 komentarzy

62,341 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...