Witam.
Kilka dni temu próbowałem założyć konto na Facebooku i teraz żałuję, bo nie sądziłem, że wyniknie z tego powodu nieprzyjemna sytuacja. Konto zakładałem przez przeglądarkę - Google Chrome.
Po uruchomieniu strony www.facebook.com pojawia się napis Ostatnie logowania z możliwością zalogowania się na poszczególne konta.
1. W moim przypadku po uruchomieniu strony www.facebook.com przy pomocy przeglądarki Google Chrome pojawiło się dodatkowe konto jakie chciałbym usunąć, ale samo kliknięcie na 'Usuń konto z tej strony' nie daje efektu, bo po ponownym uruchomieniu strony facebook.com przy pomocy Google Chrome, dalej pojawia się to Niepotrzebne konto.
Podczas rejestracji to konto zostało zawieszone/zablokowane i nie mogę teraz samodzielnie wykasować tego konta. Po zalogowaniu się na to niepotrzebne konto, wygląda to w ten sposób:
Nie mam zamiaru podawać tam swojego numeru telefonu.
Gdy kliknę na "Wyloguj się", okno dialogowe wygląda w ten sposób:

Problem polega na tym, że podczas zakładania innego nowego konta, to nagle jestem automatycznie zalogowany na to Niepotrzebne konto.
Napisałem 3 osobne maile do (prawdopodobnie) administratorów facebooka z prośbą o usunięcie tego mojego niepotrzebnego konta. Opisałem sytuacje i napisałem do nich wiadomość na te 3 maile:
security@facebookmail.com
registration@facebookmail.com
pageupdates@facebookmail.com
Obawiam się, że oni zlekceważą moją prośbę w sprawie usunięcia tego niepotrzebnego konta. Minęło kilka dni i żaden z administratorów facebooka nic mi nie odpisał w tej sprawie.
Z tego ostatniego maila (pageupdates@facebookmail.com) otrzymuję od nich codziennie wiadomość na mojego maila w sprawie powiadomień/reklam typu 'nowe propozycje stron' od różnych osób. Bez sensu, bo niby to konto zostało zawieszone/zablokowane na facebooku.
Postanowiłem także zgłosić usunięcie tego niepotrzebnego konta po zalogowaniu się na to konto. Będąc już zalogowanym na tym niepotrzebnym koncie, to przy profilu po prawej stronie kliknąłem na:
Pomoc -> Pomoc i wsparcie -> Zgłoś problem -> Wystąpił błąd -> Dołącz do zgłoszenia -> tam opisałem sytuacje i zgłosiłem im ten problem.
Obawiam się, że oni zlekceważą moją prośbę w sprawie usunięcia tego niepotrzebnego konta.
2. W moim przypadku po uruchomieniu strony www.facebook.com przy pomocy przeglądarki Mozilla Firefox już nie widać tam tej ikonki z tym niepotrzebnym kontem.
To tak jakby to niepotrzebne konto przyczepiło się na chama do przeglądarki Google Chrome i niestety nie można tego na stałe usunąć.
Zauważcie, że podczas wylogowania się z tego niepotrzebnego konta, widnieje tam komunikat, że konto zostanie wyłączone za 172 dni (to jest prawie pół roku). Co za bezczelny regulamin ze strony facebooka.
Z racji tego, że od dawna korzystam tylko z przeglądarki Google Chrome, to wiecie jak pozbyć się samemu ikonki z tym niepotrzebnym kontem z Google Chroma?
Skoro ikonka z tym niepotrzebnym kontem widnieje w Google Chrome, to można ją na stałe usunąć z tej przeglądarki Google Chrome?
Czy tą ikonkę można na stałe usunąć zmieniając coś w ustawieniach tej przeglądarki Google Chrome czy trzeba coś zmienić/wykasować z rejestru systemu?