• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak usunąć niepotrzebne konto na Facebooku?

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
671 wizyt
pytanie zadane 21 października 2023 w Sieci komputerowe, internet przez Krzysiek_34 Mądrala (6,350 p.)

Witam.

Kilka dni temu próbowałem założyć konto na Facebooku i teraz żałuję, bo nie sądziłem, że wyniknie z tego powodu nieprzyjemna sytuacja. Konto zakładałem przez przeglądarkę - Google Chrome.

Po uruchomieniu strony www.facebook.com pojawia się napis Ostatnie logowania z możliwością zalogowania się na poszczególne konta.

1. W moim przypadku po uruchomieniu strony www.facebook.com przy pomocy przeglądarki Google Chrome pojawiło się dodatkowe konto jakie chciałbym usunąć, ale samo kliknięcie na 'Usuń konto z tej strony' nie daje efektu, bo po ponownym uruchomieniu strony facebook.com przy pomocy Google Chrome, dalej pojawia się to Niepotrzebne konto.

Podczas rejestracji to konto zostało zawieszone/zablokowane i nie mogę teraz samodzielnie wykasować tego konta. Po zalogowaniu się na to niepotrzebne konto, wygląda to w ten sposób:

Nie mam zamiaru podawać tam swojego numeru telefonu.

Gdy kliknę na "Wyloguj się", okno dialogowe wygląda w ten sposób:

Problem polega na tym, że podczas zakładania innego nowego konta, to nagle jestem automatycznie zalogowany na to Niepotrzebne konto.

Napisałem 3 osobne maile do (prawdopodobnie) administratorów facebooka z prośbą o usunięcie tego mojego niepotrzebnego konta. Opisałem sytuacje i napisałem do nich wiadomość na te 3 maile:

security@facebookmail.com
registration@facebookmail.com
pageupdates@facebookmail.com

Obawiam się, że oni zlekceważą moją prośbę w sprawie usunięcia tego niepotrzebnego konta. Minęło kilka dni i żaden z administratorów facebooka nic mi nie odpisał w tej sprawie.

Z tego ostatniego maila (pageupdates@facebookmail.com) otrzymuję od nich codziennie wiadomość na mojego maila w sprawie powiadomień/reklam typu 'nowe propozycje stron' od różnych osób. Bez sensu, bo niby to konto zostało zawieszone/zablokowane na facebooku.

Postanowiłem także zgłosić usunięcie tego niepotrzebnego konta po zalogowaniu się na to konto. Będąc już zalogowanym na tym niepotrzebnym koncie, to przy profilu po prawej stronie kliknąłem na:

Pomoc -> Pomoc i wsparcie -> Zgłoś problem -> Wystąpił błąd -> Dołącz do zgłoszenia -> tam opisałem sytuacje i zgłosiłem im ten problem.

Obawiam się, że oni zlekceważą moją prośbę w sprawie usunięcia tego niepotrzebnego konta.

2. W moim przypadku po uruchomieniu strony www.facebook.com przy pomocy przeglądarki Mozilla Firefox już nie widać tam tej ikonki z tym niepotrzebnym kontem.

To tak jakby to niepotrzebne konto przyczepiło się na chama do przeglądarki Google Chrome i niestety nie można tego na stałe usunąć.

Zauważcie, że podczas wylogowania się z tego niepotrzebnego konta, widnieje tam komunikat, że konto zostanie wyłączone za 172 dni (to jest prawie pół roku). Co za bezczelny regulamin ze strony facebooka.sad

Z racji tego, że od dawna korzystam tylko z przeglądarki Google Chrome, to wiecie jak pozbyć się samemu ikonki z tym niepotrzebnym kontem z Google Chroma?

Skoro ikonka z tym niepotrzebnym kontem widnieje w Google Chrome, to można ją na stałe usunąć z tej przeglądarki Google Chrome?

Czy tą ikonkę można na stałe usunąć zmieniając coś w ustawieniach tej przeglądarki Google Chrome czy trzeba coś zmienić/wykasować z rejestru systemu?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 21 października 2023 przez peter766 Początkujący (300 p.)
edycja 6 maja 2024 przez Arkadiusz Waluk

hej! rozumiem twoje frustracje zwiazane z tym kontem na facebooku. wydaje sie, ze to problem z zapisanymi danymi logowania w chrome. probujesz sie pozbyc tej ikonki, prawda? sprobuj tak:

1. otworz chrome i przejdz do ustawien.
  2. znajdz sekcje "hasla i formularze" i kliknij "zarzadzaj haslami".
  3. wyszukaj facebooka na liscie i usun zapisane dane do tego konta.
  4. teraz przy kolejnym logowaniu chrome nie powinien zapamietywac tego konta. jesli chodzi o facebooka, niestety ich wsparcie nie zawsze odpowiada szybko. ale skoro napisales juz maila i zglosiles problem, czekaj cierpliwie. jesli chodzi o komunikat o wylaczeniu konta za 172 dni, to standardowa procedura fb. jezeli chcesz calkowicie usunac dane z chrome, nie trzeba grzebac w rejestrze. skup sie na ustawieniach przegladarki. mam nadzieje, ze pomoglem! trzymaj sie! ✌️
komentarz 21 października 2023 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,350 p.)
Tak, próbuję pozbyć się tej ikonki z Google Chrome. Później będę postępował wg. tych twoich czterech punktów. Zobaczymy czy ten patent okaże się skuteczny. Później dam Ci znać.
komentarz 21 października 2023 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,350 p.)

@peter766, 

Gdy uruchomiłem Google Chrome, to wygląda to inaczej niż tak jak opisałeś.

Po uruchomieniu Goggle Chroma wszedłem w:

1. Ustawienia

2. tam jest sekcja 'Autouzupełnianie i hasła'

3. następnie jest 'Menedżer haseł Google'

4. następnie widnieje tam lista różnych haseł; gdy kliknę na facebook.com, to przy nazwie użytkownika i jego haśle, niestety nie widać tam tego niepotrzebnego konta; niestety brak możliwości wyboru

Te twoje powyższe punkty musiałeś pisać z pamięci i to nie przyniosło efektu.sad Gdybyś to sprawdził u siebie na kompie uruchamiając Google Chroma, to przekonałbyś się, że do tego tematu należy podejść trochę inaczej.

Czy masz jakiś inny pomysł?

komentarz 22 października 2023 przez Wiciorny Ekspert (280,450 p.)
kolega to wygenerował z chatuGTP, więc pewnie nawet nie sprawdził czy dobrze.
komentarz 22 października 2023 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,350 p.)
Czyli kolega wygenerował odpowiedź na moje pytanie z chatuGTP na podstawie sztucznej inteligencji?

Coś mi się wydaje, że tego typu metody często nie przynoszą zamierzonych efektów.
komentarz 22 października 2023 przez Wiciorny Ekspert (280,450 p.)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 376 wizyt
pytanie zadane 2 lutego 2024 w Bezpieczeństwo, hacking przez Marcelixxxi Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 185 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 429 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Katarzyna Svenska Nowicjusz (130 p.)

93,327 zapytań

142,325 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,657 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...