• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z internetem/Ethernetem

Cloud VPS
0 głosów
136 wizyt
pytanie zadane 9 października 2023 w Sieci komputerowe, internet przez Kaporre Nowicjusz (140 p.)
Cześć, od 2 lat mam komplikacje z internetem, chodzi o to, że mam komputer stacjonarny w pokoju, przez to że router mam w pokoju, który jest najdalej od mojego pokoju łącze komputer z internetem poprzez kostkę internetową, której jedna część jest podłączona do routera a druga do komputera przez kabel ethernetu. Pisze z tym, że internet nie jest stały, miałem sytuacje że przez pół roku miałem w porządku ping, był tylko wolny w momencie pobierania gry/aktualizacji bo trwało to po pare godzin, ale w grach/siedzeniu w internecie był bardzo dobry, a zdarzały sie tygodnie/miesiace gdzie stale miałem tak słaby i niestabilny ping, że nie mogłem nawet odpalić przeglądarki, znalazłem sposób w radzeniu sobie z tym, konkretnie zauważyłem że gdy odpiałem kostke lączącą sie z routerem i podłączałem ją znów internet wracał do normy, po kilku tygodniach internet znów wrócił do normy i był dobry do momentu wymiany routera, od tamtej pory internet jest niestabilny z rana zdarza się że jest normalny a nagle ping potrafi urosnąć tak, że przeglądarka ładuje mi się 10 minut. Dziwne jest dla mnie to, że nie mam po prostu słabego internetu, który po prpstu działa troche wolniej tylko albo mam dobry albo taki jakbym pobierał 10 gier na raz. Mam poczucie że jest to możliwe że związane z komputerem ponieważ gdy podpinałem ethernet do konsoli by pobrać gre internet był normalny i nie miał takich skoków czy spadków. Sytuacja jest dosyć skomplikowana i ciężka do wytłumaczenia, ale mam nadzieję że idzie coś z niej komuś zrozumieć i może spróbować pomóc, w razie czego mozna pytać o rzeczy, które pomogą to bardziej ogarnąć. W każdym razię będe wdzięczny jak ktoś sie zainteresuję.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2017 w Sieci komputerowe, internet przez emchoclo1234 Użytkownik (510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,272 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 423 wizyt

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...