• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HP Pavilion 23 / Acer Aspire

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
169 wizyt
pytanie zadane 18 września 2023 w Sprzęt komputerowy przez I3obaSeK Użytkownik (720 p.)

Cześć Wszystkim 

Krótko zwięźle i na temat chciałbym zakupić laptop / komputer dla brata i do wyboru mam dwa modele z których jeden wydaje się albo jest słaby ale jedyny jego + to rozmiar ekranu ale do sedna do wyboru mam 

Hp Pavilion 23-g221la ALL in One

Acer Aspire e5-575g

Ten drugi laptop wydaję się być lepszy w środku ma i3 7100u /  8GB RAM i karte dedykowana Geforce 940mx 2GB 

HP znowu ma 16GB ram ale karta zintegrowana tak jak pisałem jego + to wielkość Acer to 15.7 jak dobrze pamiętam. 

Sprzęt jest do kupienia za okazyjna cene 300zł  tylko nie wiem który wybrać. 

Mógłby ktoś kto się bardziej zna na PC  itp doradzić który bedzie lepszym wyborem 

Bo też znalazłem laptopa Acer ale z procesorem i7 4510u i nie wiem czy ta i3 7100u lepsza czy ten i7.

Bardzo proszę was o jakaś sensowna rade wiem to nie duże pieniądze ale nie chce mu kupic badziewia taki na poczatek a poźniej i tak złoże mu jakaś skrzynke. 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 września 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
Jeśli brat ma zamiar giercować w jakieś niewymagające gry, to bierz ten z dedykowanym GPU, a jeśli ma to być do internetów, filmów, muzyki i pracy biurowej, to ten z większą matrycą.

Gdzie tak tanio laptopy sprzedają?
komentarz 18 września 2023 przez I3obaSeK Użytkownik (720 p.)
Nie daleko :D a co opłaca sie za taką cene brać ?
komentarz 18 września 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
Czyli dokładnie gdzie? Jakiś sklep/komis/serwis, czy znajomy?

300zł to niewiele jak na laptopa, na którym da się to i owo zrobić ;)
0 głosów
odpowiedź 19 września 2023 przez I3obaSeK Użytkownik (720 p.)
U mnie w mieście jest taki komis/serwis i tam właśnie znalazłem te dwa modele tylko sie zastanawiam.

Bo 15.6 to trochę mały laptop plusem na pewno jest ta karta 940MX 2Gb

Znowu tamten HP slaby ale 23 cale to robi juz dużą różnice i musze jakos podjąć dobra decyzję.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 539 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2020 w Sprzęt komputerowy przez pszebury Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 147 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2020 w Sprzęt komputerowy przez stigm4 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 232 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2019 w Sprzęt komputerowy przez Dawid Markiewicz Obywatel (1,590 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...