Witam forumowicze,
Pomocy! Mam jedynie podstawową wiedzę w temacie elektroniki, a jednocześnie następującą sytuację do rozwiązania:
Mieszkam obecnie w Hiszpanii. Zakupiłem Internet z Routerem od Vodafone (ten biały na zdjęciu). Niestety, w moim biurze, które znajduje się na parterze- Router bardzo słabo odbiera sygnał♂️

Od razu pomyślałem o antenie, ale ten Router nie ma wejścia na typowy kabel antenowy.
Mój znajomy, który mieszka na 1szym piętrze ma na dachu antenę, którą podłącza sobie pod swój Router, właśnie kablem LAN.
Działa to tak: od anteny idzie kabel LAN, który wchodzi do urządzenia, pełniącego prawdopodobnie funkcję zasilania anteny (to czarne urządzenie na zdjęciu), a z owego urządzenia wychodzi kabel LAN, który z kolei podłącza się pod Router.

Kiedy podłączyłem swój Router pod to ustawienie- siła sygnału poszła znacząco w górę, a więc to rozwiązanie w 100% działa.
Natomiast jak zacząłem szukać Anteny, która miałaby takie rozwiązanie (oparte o kabel LAN/Ethernet)- nie byłem w stanie niczego takiego znaleźć.
Czy moglibyście doradzić mi, jak mogę odtworzyć ten sam efekt, który ma mój znajomy z 1szego piętra? Mu robił to jakiś gościu, do którego dawno nie ma już kontaktu.
Mogę, bez problemu, zamontować antenę na dachu i poprowadzić kabel do siebie. Tylko wszystkie anteny jakie znajduję, są oparte o kable antenowe.
Jesteście w stanie coś doradzić?
Pozdrawiam!