• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czatbot na stronę internetową

+1 głos
378 wizyt
pytanie zadane 29 czerwca 2023 w HTML i CSS przez KonDZIKs Bywalec (2,850 p.)
Witam.
Chcemy wdrożyć na naszą stronę internetową czatbot w celu lepszej integracji z potencjalnymi klientami.
Ogólnie chcielibyśmy zrobić coś w stylu, że klient zamiast wypełniać formularza na stronie w celu wyszukania potencjalnej nieruchomości robił by to z czatbotem. I chcielibyśmy tam uwzględnić takie rzeczy jak wybór: Dom,Mieszkanie,Działka,Lokal i później po wybraniu domu aby pytał o miejscowość i tutaj zrobić wyjątek bo może szukać w konkretnej miejscowości albo nie musi. Ogólnie chciałbym aby te wszystkie zmienne były zapisywane nie wiem w formie jakiegoś zapytania i żeby pod koniec tego wszystkiego klient dostawał konkretne oferty sprecyzowane pod niego.

Szukam w internecie jakiś generatorów czatbotów coś tam znalazłem lecz boje się, że pod koniec będzie problem aby podpiąć to do naszej bazy danych. Cała baza jest przechowywana u naszego dystrybutora strony.

Macie jakieś pomysły? Iść w stronę generatorów czy jakoś próbować napisać to samemu czy wgl ugryźć to z innej strony?
komentarz 1 lipca 2023 przez infinityhost Użytkownik (780 p.)
Dostałem zapytanie od pewnej osoby o to jak przygotować test dla paru osób, w 5 minut możesz napisać coś takiego http://infinityhost.ct8.pl/zxjv/test.html (to jest materiał wstępny poglądowy, żaden projekt, służy do tego żeby sprawdzić, czy idziemy w tym kierunku czy innym), tam nie masz możliwości cofania akurat, ale przygotowanie struktury która by generowała odpowiednie wartości zapytań to byłby banał. Tylko że to jest w nowatorskiej technologii, możemy spróbować. To co widzisz zajęło mi 5 minut. Bo rozumiem, że to mają być pojawiąjące się jedna po drugiej opcje. Sprawdzenie technologii w zadaniu użytkowym to dla mnie jest istotna rzeczy, bo zamierzam ją rozwijać.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2023 przez jankustosz1 Nałogowiec (37,030 p.)
Robiłem coś podobnego.

Gpt 3.5 od OpenAI się do tego idealnie nadaje. Można mu kazać zwracać dane w jakimś odpowiednim formacie json, wiec to też nie problem.
0 głosów
odpowiedź 3 lipca 2023 przez avexperi Początkujący (440 p.)
Ja robię takiego czatbota w pure css :D. Przy użyciu input radio będą się pojawiać opcję.
Pseudo czat bota oczywiście, ale będzie wyglądał jak czat bot. 4 opcje i po wybraniu jednej wyskakują kolejne 4, każda po kliknięciu daje odpowiedź. Grafika, emojis pewnie, wszystko wystylizowane na czatbota, ludzie będą myśleć, że tam się kryje jaka technologia na zapleczu :D.
Jeśli te szybkie 16 odpowiedzi z q&a nie wystarczą, pod spodem opcje: skontaktuj się z nami, i ikonka whatsapp, a obok ikonka messenger.
Ikonka whatsapp będzie odnośnikiem do linku jaki daje whatsapp dla każdego nr zarejestrowanego, by przejść do czatu rozmowy na whatsapp (jak osoba, która nie ma whatsapp kliknie, to ją najpierw poprosi o zainstalowanie aplikacji, a na komputerze to przejdzie do whatsapp web lub jak ktoś ma to do aplikacji na komputer).
Ten link od whatsapp wygląda mniej więcej tak:
https://wa.me/whatsappphonenumber?text=urlencodedtext
gdzie po .me/ podaje się swój nr, a można też po ?text= podać wstępnie przygotowaną wiadomość.
Messenger działa podobnie,
Przy tych ikonkach whatsapp i messneger planuje podać informacje w których godzinach i jakim czasie zwykle odpowiadamy na wiadomość.

Takie frontendowe rozwiązanie przy użyciu tylko html i css :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 384 wizyt
pytanie zadane 31 lipca 2020 w HTML i CSS przez mi-20 Stary wyjadacz (13,250 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 454 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,221 wizyt

93,765 zapytań

142,721 odpowiedzi

323,372 komentarzy

63,359 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...