• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bardzo wolny python w vscode

0 głosów
913 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2023 w Python przez Piotr Tomczak Nowicjusz (120 p.)
Cześć, niedawno zainteresowałem się programowaniem, zainstalowałem vscode i zacząłem coś pisać w pythonie. Zainstalowałem niezbędne rozszerzenia do vscode. Gdy chcę uruchomić kod przez aplikację zwykle muszę czekać kilkanaście sekund zanim kod uruchomi się w terminalu. Jest to dość uciążliwe. Proszę o pomoc w przyspieszeniu tego procesu.

Pozdrawiam Piotr
komentarz 14 czerwca 2023 przez adrian17 Mentor (354,120 p.)
Mój pierwszy strzał - masz jakiegoś antywirusa innego niż wbudowanego w system? One bardzo często są powodem takiego gigantycznego opóźnienia.
komentarz 16 czerwca 2023 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
Dlaczego admin/moderator ukrył mój komentarz? Przecież trafnie zdiagnozowałem problem...

W ogóle co to za polityka blokowania treści? Obraziłem kogoś? Użyłem wulgarnego słownictwa? Taka cenzura to czysta komuna.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2023 przez francus11 Gaduła (3,250 p.)
Bardzo możliwe, że visual przy każdej "kompilacji" kodu uruchamia od nowa środowisko pythona, dlatego tak długo się uruchamia. Możliwe że da się tak ustawić, by podczas otwierania samego projektu środowisko uruchamiało się, ale nie wiem jak, nie korzystam z VSCode do pythona za często. Antywirus też może być tego powodem, ponieważ analizuje każde uruchomienie programu. W tym przypadku dałbym cały folder z twoimi projektami jako wyjątek w antywirusie aby ten nie analizował co się tam dzieje
komentarz 16 czerwca 2023 przez tkz Nałogowiec (42,060 p.)
Jakie środowisko?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 313 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 176 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 184 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2022 w C i C++ przez Wiktor51207 Początkujący (380 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...