• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Monitor 60hz dzisiejsze czasy

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
245 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2023 w Sprzęt komputerowy przez I3obaSeK Użytkownik (720 p.)

Cześć 

Nie wiem czy dobrze że to tu pisze ale nie wiem gdzie się doradzić.

Posiadam Monitor Samsung SyncMaster p2270HD 60Hz i pytanie moje brzmi czy lepiej go sprzedać za jakas symboliczna kwotę 100-150zl jak ktos bedzie chciał i kupić jakiś uzywany 144Hz czy lepiej zostawic sobie jako drugi monitor. 

Planuje go mieć jako drugi monitor ale nie wiem czy 60hz nie będzie malo.

Za jakiś nie cały miesiąc będę składał PC i planuje kupic nowy monitor taki główny min 200Hz a drugi chciałem właśnie albo 144hz kupić jakas używkę albo zostawić tego Samsunga.

Tylko czy to nie bedzie jakos zle wygladalo tu 200Hz a obok 60Hz HD.

Może ktoś coś doradzi czy tak jak wyżej napisałem sprzedać go i dołożyć i kupić uzywany min.144hz jako drugi monitor?

komentarz 10 czerwca 2023 przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
Jako drugi monitor, żeby np. mieć Discorda czy oglądać jakiś filmik na youtubie to 60hz uważam za wystarczające.
-1
komentarz 17 czerwca 2023 przez I3obaSeK Użytkownik (720 p.)
przeniesione 20 czerwca 2023 przez Arkadiusz Waluk
O to mi właśnie chodzi chce go jako drugi.monitor tam czat czy.cos w tym stylu jakies okno fo programowania czy cos.

Ale tez tak myślę jak wyzej napisałem zeby go sprzedać i kupic jakis za 400-500zl uzywany 144hz żeby aż tak dużej roznicy nie bylo w obrazie i wiadomo w poborze prądu tamten Samsung to jeszcze LCD nawet nie LED  :D

Tylko nie wiem czy jest sens tak robic.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 18 czerwca 2023 przez jankustosz1 Nałogowiec (36,160 p.)
Wszystko zależy do czego.

Imo odświeżanie powyżej 60Hz ma sens tylko w grach bo materiały wideo nie mają więcej niż 60Hz.
-1
komentarz 19 czerwca 2023 przez I3obaSeK Użytkownik (720 p.)
przeniesione 20 czerwca 2023 przez Arkadiusz Waluk
Czyli tak jako drugi do czatu jakies VSCode na boku czy coś w tym stylu mogę go zostawic nie bedzie jakiejs kolosalnej różnicy.

Oprócz poboru prądu przypominam ze to stary LCD nawet nie LED..

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,545 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 55 wizyt
pytanie zadane 21 lipca w Sprzęt komputerowy przez MichaelM Bywalec (2,760 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 131 wizyt

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,307 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...