• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Opóźnienie dźwięku OBS

Cloud VPS
0 głosów
455 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2023 w Systemy operacyjne, programy przez Prycho Nowicjusz (120 p.)
edycja 25 maja 2023 przez Arkadiusz Waluk
Witam, sprawa wygląda następująco kupiłem kilka dni temu grabber ,,konwerter Video Z Hdmi Do Usb Grabber Adapter" podłączyłem do PS5 do laptopa pobrałem obs wszystko niby śmiga niestety pojawia się problem z dźwiękiem, gdyż występuje około 1 sekundowe opuźnienie. Jak można by to naprawić zabawa w mikserze nic nie dała. Zauważyłem też że grabber obsługuje tylko 96000hz albo 98000hz a obs max 48000hz. Nie wiem czy to ma znaczenie aczkolwiek jak widziałem gdzieś na YT u innych to nie przeszkadzało.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 25 maja 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)

Opuźnienie

Opóźnienie.

Nie wiem czy to ma znaczenie aczkolwiek jak widziałem gdzieś na YT u innych to nie przeszkadzało.

Resampling może wymagać buforowania (no może nie sekundowego, ale jednak). Szukaj w opcjach czegoś związanego z buforowaniem (nie tylko audio, ale też video) i metodami resamplingu audio.

0 głosów
odpowiedź 25 maja 2023 przez MikDal Mądrala (5,660 p.)

Sprawdź, czy nie masz włączonego przesunięcia w ustawieniach dźwięku.

Powodów przesunięcia dźwięku w systemie Windows może być wiele (buforowanie, resamplowanie). Jeśli masz zero w ustawieniach, o których pisałem powyżej, spróbuj dać tam ujemną wartość, może to pozwoli na zsynchronizowanie dźwięku. 

P.S. Próbuję teraz znaleźć te ustawienia w W11, ale praktycznie nic nie mogę znaleźć. Pamiętam, że za czasów XP, czy 7 było tego więcej, no ale też już od dawien dawna nie mam problemów z dźwiękiem :).

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 106 wizyt

93,482 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,761 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...