• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pytania o Visual Studio 2015 i inne IDE

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,048 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w C i C++ przez kamilos027 Początkujący (470 p.)
Witam w zwiazku z https://forum.pasja-informatyki.pl/58220/obsluga-strumienia-wejsciowego-nie-dziala-jak-w-przykladzie-z-kursu Visual Studio 2015 sprawia, iz program zachowuje sie inaczej niz w CodeBlocks. Mam kilka pytan

1. Czy jest mozliwosc skonfigurowania programu Visual Studio aby programy w nim pisane dzialaly tak samo jak w CodeBlocks po to by nie bylo niespodzianek jak z obsluga strumienia wejsciowego w wczesniejszym pytaniu.

2. Jesli pierwsze jest niewykonalne to czy istnieje mozliwosc upiekszenia CodeBlocks aby wygladal nowoczesniej, zmiana kolorow na ciemne?

3. Jesli drugie nie niewykonalne lub srednio to czy sa edytory ktore wygladem i funkcjonalnoscia przypominaja te Visual Studio?

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 9 września 2015 przez NoName Mądrala (5,640 p.)
Według mnie Twój wcześniejszy post to nie problem.. skoro wpisujesz do float, coś innego to kompilator prawidłowo wywala, że dane są błędne/śmieci.
Tak na prawdę Visual Studio to jedyny słuszny kompilator i polecam mimo wszystko go używać. Zawsze możesz spróbować zejść wersję niżej, tj. 2013.

Ja na Twoim miejscu zostałbym przy VS ;)
Pozdrawiam
komentarz 9 września 2015 przez kamilos027 Początkujący (470 p.)
Dobrze ale powinno byc tak jak w kursie czyli nie przerywa dzialania programu. W CodeBlocks tak dziala wiec czy moze tak samo w Visual Studio?
komentarz 9 września 2015 przez Szykem2 Nałogowiec (29,510 p.)
Sprawdzałem tamten kod w VisualStudio 2013 i wszystko działa tak jak działać powinno. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby na VS nie działał kod a na CB tak. Wszystkie osoby, które znam uważaja, że VS jest najlepszym dostępnym na windowsa środowiskiem i ja tą opinię popieram.
komentarz 10 września 2015 przez kamilos027 Początkujący (470 p.)
Korzystam z wersji 2015 Community jak sugeruje nazwa tematu nie 2013 ; (
+1 głos
odpowiedź 9 września 2015 przez shadou102 Pasjonat (21,630 p.)

Zmiana kolorów: Settings-> Editor 

 

Co do VS to ono dodaje swoją biblioteke i bez niej programy działać nie będą.

komentarz 9 września 2015 przez daan Pasjonat (17,640 p.)

VS dodaje swoją "biblioteke" (a raczej precompiled header) tylko jeżeli zaznaczy się tą opcje przy tworzeniu projektu. Bez problemu da się użyć opcje "Empty project" i masz czysty projekt bez dodatkowych rzeczy ;)

komentarz 10 września 2015 przez kamilos027 Początkujący (470 p.)
Nawet po zamianie CodeBlocks wyglada tak staro nie mniej jednak dzieki za checi.
+1 głos
odpowiedź 9 września 2015 przez Rogargol Pasjonat (16,600 p.)
Qt Creator :) dla mnie lepsze niz VS
0 głosów
odpowiedź 9 września 2015 przez kamilos027 Początkujący (470 p.)
Podbijam nadal nic?
komentarz 9 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
W tamtym zadaniu zapisujesz do boola dane czy poprawnie wczytano, a następnie w ogole nie weryfikujesz tego. Więc po co Ci zmienne, których nie wykorzystujesz?
komentarz 9 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Moim zdaniem powinno działać tylko dla pierwszego przypadku. To nie PHP.
komentarz 9 września 2015 przez kamilos027 Początkujący (470 p.)
Ale o co chodzi przeciez tamty watek zostal rozwiazany. Co jest zlego w kodzie?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 149 wizyt
pytanie zadane 14 grudnia 2015 w Offtop przez kubaii29 Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 950 wizyt
pytanie zadane 16 października 2015 w C i C++ przez Wojtek Sala Początkujący (480 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...