• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z wzmacniaczem WiFi NETGEAR RX3700

Cloud VPS
0 głosów
490 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2023 w Hostingi, domeny, usługi przez Grzesiek Janiak Nowicjusz (120 p.)
Cześć. Problem taki jak w tytule, nie mogę połączyć się wzmacniaczem z wifi świeci mi się tylko ikona WPS i Power. Chcę dodać że jestem w Niemczech i dostałem ten wzmacniacz a nie go kupiłem więc nie mam haseł ani emailu do strony NETGEAR, w dodatku nie mam dostępu do routera jest w mieszkaniu obok. W poprzednik mieszkaniu połączyło się automatycznie i musiałem wpisać tylko hasło do wifi, tutaj w nowym każe mi się zalogować na stronie do którego nie mam emaila ani hasła czy jest szansa żeby zadziałało czy nie? :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 stycznia 2024 przez PabloMorales Użytkownik (810 p.)
Cześć

Żeby mieć dostęp do internetu musisz połączyć swój wzmacniacz z routerem, do którego nie masz fizycznego dostępu, więc nie da się do tego wykorzystać funkcji WPS.

Jeśli nie masz hasło do sieci WiFI, którą rozsiewa router w mieszkaniu obok, też nie uzyskasz dostępu do netu. Jeśli  masz hasło, to da radę :)

Nie kojarzę  wzmacniacza RX3700, może chodzi o  EX3700. Podłącz wzmacniacz do gniazdka jak najbliżej ściany sąsiedniego mieszkania. Najlepiej najpierw przywróć ustawienia fabryczne (wkładasz szpilkę w dziurkę z boku opisaną "faktory reset" i trzymasz z 10s. Potem połącz się swoim kompem albo telefonem z siecią wzmacniacza o nazwie NETGEAR_EXT. Zapali sie lampka "Device". Powinien się połączyć automatycznie, jak nie to standardowo do Netgeara jest user: "admin" i password "password". Jak już się połączysz, w przeglądarce otwierasz stronę konfiguracyjną: ww.mywifiext.net, tworzysz konto (podajesz swojego maila i wymyślone hasło) itd. Potem klikasz przycisk. WiFI RANGE EXTEDER. Wzmacniacz zaczyna ci skanować otoczenie sieciowe. Jak znajdzie sieć zza ściany klikasz na nią, wpisujesz hasło i pozamiatane. Na swoim sprzęcie zobaczysz sieci o nazwach: (nazwasiecizzasciany)5G_EXT i ...2G_EXT. Łączysz się z tymi sieciami tym samym hasłem, co z sieciami zza ściany.

UWAGA: JAK MASZ SŁABY SYGNAŁ ZZA ŚCIANY, TO NIE ZADZIAŁA ALBO BĘDZIE CHODZIĆ KULAWO :(
komentarz 11 stycznia 2024 przez PabloMorales Użytkownik (810 p.)

Tu znajdziesz Link, który może Ci pomóc.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 510 wizyt
pytanie zadane 1 listopada 2020 w Sieci komputerowe, internet przez dequk Użytkownik (810 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 115 wizyt
pytanie zadane 6 marca w Sieci komputerowe, internet przez danio9918 Początkujący (460 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 190 wizyt
pytanie zadane 2 października 2021 w Sieci komputerowe, internet przez chillin Nowicjusz (200 p.)

93,453 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,831 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...