• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zakładki HTML/CSS

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,876 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w HTML i CSS przez Eimens Maniak (69,240 p.)
Witam, zorbiłem taki o to panel: http://codepen.io/PatrykTal/pen/BoNrgd?editors=110

chciałbym każdy z klawiszy miał swoją lewą stronę na zasadzie zakładek, poprosił bym o wytłumaczenie albo podesłanie pomocnych źródeł :) Dziękuję.

5 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 8 września 2015 przez Hubert Murawski Stary wyjadacz (11,990 p.)
wybrane 21 grudnia 2015 przez Eimens
 
Najlepsza
JavaScript? OnClick?
komentarz 8 września 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
OnClick :) no nie wiem, z tego wynika że czas pouczyć się JS :D jakiś materiał?
komentarz 9 września 2015 przez Hubert Murawski Stary wyjadacz (11,990 p.)
+1 głos
odpowiedź 8 września 2015 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
edycja 8 września 2015 przez Czort
<li> nie powinno się używać bez <ol>/<ul> z tego co mi wiadomo. Chyba że ostatnio coś się zmieniło.

Edit: Co do zmiany zawartości to jeśli chcesz ładować html z innego pliku do diva to metoda load() będzie odpowiednia. Oczywiście onclick jak kolega wcześniej wspomniał.
komentarz 8 września 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
Nic się nie zmieniło też robię w <ol> ale nie chciało mi się pisać :D
+1 głos
odpowiedź 8 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
edycja 8 września 2015 przez WWOTEX

1. do danego przycisku dodajesz atrybut onclick i w cudzysłowiu nazwę funkcji javascriptu w htmlu:

<button onclick="twoja_funkcja()"></button>

2. tworzysz taki tag do pisania skryptów najlepiej w tagu head

<head>
    ...

    <script>
         tutaj bedzie kod js
    </script>

</head>

3. w tagach script tworzysz funkcję według wzoru

function nazwa_funkcji() {
    document.getElementById("id_divu").innerHTML = "tutaj wpisz tekst html ktory chcesz wkleić w div";
}

4. a i nie zapomnij o tym że nazwa funkcji musi być ta sama w htmlowym atrybucie ONCLICK i w funkcji docelowej...
i html musisz wkleić w DIVa koniecznie więc stwórz sobie diva z atrybutem ID i potem w JS wpisz takie samo ID w miejscu gdzie napisałem "id_divu"

<div id="tu wpisz id tego divu w którym chcesz wyświetlić zawartość html z pliku"></div>

ALE jeśli chcesz wkleić tekst z pliku to napisz tu komentarz a powiem ci jak to wtedy zrobić. Mam nadzieję że pomogłem :)

+1 głos
odpowiedź 9 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Możesz to zrobić na samym CSS i :target. Doczytaj.

Ja np. użyłem tego tutaj

http://schizohatter.tk/stuff/jesterbox/JesterBox.html
0 głosów
odpowiedź 8 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
Ciężko Ci pomóc bez sprecyzowania problemu. O co konkretnie chodzi? narysuj to w temacie albo lepiej wytłumacz
komentarz 8 września 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
klikasz na klawisze po lewej, prawa zawartośc się zmienia o.O
komentarz 8 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
edycja 9 września 2015 przez WWOTEX
sorki za te nieogarnięcie ... proszę napisałem ci już odpowiedź powyżej :)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 267 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w HTML i CSS przez Nlvg Użytkownik (550 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 569 wizyt
pytanie zadane 20 września 2015 w HTML i CSS przez veryhotshark Obywatel (1,620 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 285 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w HTML i CSS przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...