• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kateogrie HTML

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
271 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2023 w HTML i CSS przez maxkolanko1998 Gaduła (3,230 p.)
Zwracam się do was z zapytaniem odnośnie kategorii HTML, o których uczę się z tego kursu https://webkod.pl/kurs-html/krok-po-kroku/informacje-o-kategoriach-html/kategorie-html. Jak można pokrótce scharakteryzować takie kategorie jak kategorie główne i ogólne.
1
komentarz 15 kwietnia 2023 przez overcq Pasjonat (22,440 p.)

Nie wiem, skąd jest po­dział na wy­mie­nio­ne tam ka­te­go­rie głó­w­ne, ale ka­te­go­rie ogól­ne po­cho­dzą ze spe­cy­fi­ka­cji HTML, gdzie są na­zwa­ne ka­te­go­ria­mi rodzaju za­war­to­ś­ci czyli ka­te­go­ria­mi w więk­szo­ś­ci ro­dzaju prze­p­ły­wu za­war­to­ś­ci w do­ku­men­cie (‘flow’). Szcze­gól­nie, że we­d­ług tego ku­r­su ka­te­go­rie głó­w­ne się nie przy­da­dzą. Więc po co je wy­mie­niać?

komentarz 15 kwietnia 2023 przez maxkolanko1998 Gaduła (3,230 p.)
Też tak uważam. Dzięki

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 kwietnia 2023 przez Comandeer Guru (606,920 p.)
wybrane 15 kwietnia 2023 przez maxkolanko1998

Najlepsza

Pozwolę sobie zacytować swoją recenzję tego kursu:

Faktycznie, znaczniki HTML są podzielone na kategorie. Niemniej wyszczególnione w specyfikacji kategorie są inne od tutaj zaprezentowanych. To, co jest tutaj wymienione, to po prostu podrozdziały rozdziału specyfikacji opisującego elementy HTML.

+1 głos
odpowiedź 15 kwietnia 2023 przez infinityhost Użytkownik (780 p.)
Ogólnie domyślam się, że to jest próba zaimplementowania klas z języków programowania. W programowaniu klasy miały odwzorowywać świat rzeczywisty ale już chyba do tego nie służą, one teraz sa używane do bezpiecznego operowania na obiektach (klasa to opis , obiekt to jej fizyczna reprezentacja) mówię do Ciebie "pudełko zapałek "  to mam na myśli tekturowe opakowanie z kawałkami drewna w środku, jak Ci daję do ręki pudełko zapałek to to jest obiekt.

Jak zaczynasz HTML to  masz przed sobą taki ogrom materiału do nauki, że naucz się szybko oceniać przydatność informacji która absorbuje Twój czas, szukaj prawidłowości, jak coś zaczynasz rozumieć od razu to testuj w praktyce.
komentarz 15 kwietnia 2023 przez maxkolanko1998 Gaduła (3,230 p.)
cenna rada. Dzięki

Nie znaleziono podobnych pytań

93,336 zapytań

142,332 odpowiedzi

322,418 komentarzy

62,672 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...