Cześć wszystkim
,
Wie ktoś może czy istnieje jakaś możliwość kopiowania całych folderów które są już na Dysku Google a nie jedynie pojedynczych plików? Próbowałem to zrobić w wersji aplikacji na komputer ale wtedy plik nie jest kopiowany a ponownie w całości przesyłany wraz z folderem.
Próbowałem używać MultCloud i ogólnie jest to super uzupełnienie możliwości Dysku Google w postaci szybkiego kopiowania danych oraz przenoszenia do innych chmur np. OneDrive ale niestety dosyć zawodne. Podczas przesyłu ok. 50GB danych niektóre z nich się nie przesłały lub całkowicie zmieniły nazwy na losowe. Zaś podczas kopiowania folderów na Dysku Google niby za pierwszym razem folder z 183 plików, 60 folderów, 2.46GB danych zostało skopiowanych bezbłędnie więc wziąłem się od razu za kolejny folder w którym miałem 1401 plików, 389 folderów, 6.43GB danych. Podczas pierwszej próby jeden plik się nie przeniósł a podczas drugiej próby grafika PNG się zdublowała. Niby drobne błędy ale nie wiem czy pozostałe pliki są nienaruszone a może jednak jakiś się uszkodził. A w ilości ponad tysiąca jest to trochę trudno ręcznie sprawdzać.
Może ma ktoś z was jakieś sprawdzone narzędzie do kopiowania i zarządzania dużą ilością plików na Dysku Google. Zmiana chmury nie jest obecnie możliwa. Opcje typu Rclone odpadają moje łącze nie jest takie wspaniałe aby to wszystko przechodziło przeze mnie. Dobrze by było jeżeli można by było kopiować z danych plikiem również jego starsze wersje (niektóre z moich mają po 10-30 wersji które mogą się jeszcze przydać).
Jeżeli wie ktoś może jeszcze czy istniej opcja sprawdzania na Dysku hashy plików MD5 lub SHA256 to również byłbym bardzo wdzięczny. Czytałem na Redditcie, że niekiedy aplikacja na Dysku Google na komputery psuje synchronizowane pliki więc taka weryfikacja byłaby dobra.
Z góry dziękuję każdemu kto w jakikolwiek sposób może mi w tym pomóc