• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Mam problem z zrobieniem html i css dla "przycisku"

Cloud VPS
0 głosów
449 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w HTML i CSS przez Nlvg Użytkownik (550 p.)

Witam, mam problem z którym klopotam się od 2h, jestem nowym w robieniu stron internetowych i chciałbym was prosić o radę lub wskazac prawidłowe rozwiązanie tego problemu. 

Dla wielu z was będzie to śmieszne ale pytanie brzmi tak. Jak zrobić takie przyciski?

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 8 września 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Obejrz sobie tutoriale Pana Zelenta o HTML i CSS, jest to bardzo dobrze zainwestowany czas. Po ich przerobieniu walniesz takie menu przez sen nawet :)
komentarz 8 września 2015 przez Nlvg Użytkownik (550 p.)

Stary, dziękuje bardzo. Podałeś mi link do pomocnej strony gdzie jest wszytsko wytłumaczone, teraz moge już sam napisać takie menu :)

Oto wyniki:

Dzieki wielkie i pozdrawiam serdecznie

komentarz 8 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Tam jest wiele ciekawych efektów, fakt, że większosć z nich  można zrobić za pomocą jednej dwóch klas bootstrapa, no ale nie wszystko.
komentarz 8 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Biorąc pod uwagę, że Bootstrap to po prostu zwyczajny gotowiec, a nie żaden szkielet, to faktycznie, da się. Co z tego, że całość waży jakieś 19 razy więcej niż potrzeba...

Taka informacja dla pana Nlvg - nie próbuj na razie bawić się Bootstrapem. Skończy się to złymi nawykami i słabym kodem.
komentarz 8 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
A kto napisał gdzieś, że to jest jakiś szkielet?

z tą wagą nie przesadzaj... Frameworka też nie użyjesz do pisania większej aplikacji  tylko z powodu, że waży kilka kB?  Trzeba znaleźć złoty środek. Po drugie nikt ci nie każe używać i ładować całego FW, może sobie odpowiednie moduły tylko dostosować.
komentarz 8 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Bootstrap nie daje żadnych wymiernych korzyści, więc po co w ogóle go dołączać? Jak tylko flexbox zostanie poprawnie zaimplementowany we wszystkich przeglądarkach, a webmasterzy nareszcie nauczą się nim operować, to używanie Bootstrapa całkowicie straci sens (jeśli na razie jakikolwiek sens jeszcze ma). Jeśli mam nie brać pod uwagę kilobajtów frameworka, to używając Bootstrapa nie uczy się rozwiązywania problemów CSS (to tworzy frontendowców-kaleków), generuje masę niepotrzebnego kodu HTML (potrafi nawet dwukrotnie zwiększyć objętość kodu HTML) i miesza się definiowanie wyglądu z kodem HTML (czyli siada semantyka). Bootstrapa może jest sens używać do prototypów aplikacji (np. kiedy chcemy się skupić na pisaniu backendu), ale na produkcję się nie nadaje.
0 głosów
odpowiedź 8 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Na liście ul/li + border dla lewej strony. Potem tylko  znacznik  {a} stylizujesz jak tam chcesz.
0 głosów
odpowiedź 8 września 2015 przez Mlody89 Mądrala (6,920 p.)
Najlepiej zacząć od początku kurs css na youtube, a ostatecznie obejrzeć ten odcinek https://www.youtube.com/watch?v=vd_GnTBzJ4U i dostosowac style poszczególnych elementów do swoich potrzeb.

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 2,435 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w HTML i CSS przez Eimens Maniak (69,240 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 446 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w HTML i CSS przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 232 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2020 w HTML i CSS przez patrykkxdd Początkujący (310 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...