• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z WiFi/kartą sieciową

Cloud VPS
0 głosów
185 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2023 w Sieci komputerowe, internet przez Issante Nowicjusz (120 p.)
przywrócone 4 marca 2023 przez Issante
Witam,

Kupiłem ostatnio nowego laptopa, niestety nie mogę zagrać w gry wymagające internetu, bo ping mega skacze (80 - 800, a czasami nawet więcej), przez chwilę jest normalny po czym znowu rośnie. Mieszkam na akademiku, więc z routerami, siecią itd. nie za dużo mogę zrobić.

Problem jednak leży w samym laptopie (karcie sieciowej, jej ustawień,  a może jeszcze w czymś innym), bo odpalając starego laptopa ping waha się w okolicy 40 przez całą rozgrywkę.

Nie wiem jakie parametry wam podać i czego, nie wiem nawet jak sprawdzić jaka to karta sieciowa, więc prosiłbym o tłumaczenie jak dla  debila co mam dalej robić i co sprawdzać
1
komentarz 4 marca 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
No a jak przez USB udostępnisz sieć z komórki, to jakie masz pingi (komórkę połącz z siecią akademika)?
komentarz 6 marca 2023 przez Issante Nowicjusz (120 p.)
No i w zasadzie rozwiązałeś mój problem, bo jak połączę się za pomocą telefonu, to ping stabilnie trzyma się na około 40-50 ms, a to mi już w zupełności wystarczy. Dzięki wielkie

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 942 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 245 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 288 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez heartagram Obywatel (1,770 p.)

93,488 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...