• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak wyjść z Huawei factory reset

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
254 wizyt
pytanie zadane 3 marca 2023 w Systemy operacyjne, programy przez MichaelM Bywalec (2,780 p.)

Witam,
podczas korzystania z laptopa wyświetlił się komunikat o słabej baterii, nie zdążyłem podłączyć laptopa, i się wyłączył.
Następnie przez chwile przy włączaniu był rysunek słabej baterii, po czym wyświetlił się niebieski ekran z napisem:

Huawei Factory Reset
Huawei Fctory Reset will wipe all data in the C drive. Do you want to back up the C drive first?

Do wyboru mam opcje Tak/Nie. 

Dodam jeszcze, że laptop ma system Windows 10 i jest marki Huawei.

Bardzo proszę o szybką pomoc na laptopie jest wiele ważnych plików i nie mam zrobionej kopii zapasowej. 

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 3 marca 2023 przez Wiciorny Ekspert (277,800 p.)
wybrane 11 marca 2023 przez MichaelM

Najlepsza

Huawei Fctory Reset will wipe all data in the C drive. Do you want to back up the C drive first

Otworzył Ci się tryb resetowania, wszystkie twoje dane na dysku C  zostaną wymazane jeśli klikniesz tak, niemniej jednak pytanie jest jeszcze, czy chcesz teraz utworzyć kopię zapasową przed całkowitym resetowaniem. 
Jeśli klikniesz TAK-> prawdopodobnie dalej przekieruje Cię do wykonania kopii zapasowej (nie wiem jak to w praktyce wyjdzie, czy nie bedzie błędu etc), nastepnie jednoczesnie zresetuje i wymarze dane z dysku C.

Co jest twoim celem? Po prostu kliknij NIE i tyle. 
Tu masz pokazane jak wykonywany jest backup, czyli kopia zapasowa 
https://www.youtube.com/watch?v=IIV8JFnRBe8&t=89s&ab_channel=HardReset.Info

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,098 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 627 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Hycuk Nowicjusz (230 p.)

93,103 zapytań

142,075 odpowiedzi

321,554 komentarzy

62,444 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...