• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

OpenGl i SFML a karta graficza

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
389 wizyt
pytanie zadane 6 września 2015 w Offtop przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
edycja 6 września 2015 przez Avernis
A wiec. Kiedyś już zrobilem podobny temat, ale wtedy pytałem jaki jest błąd. Teraz chyba wiem w czym, ale nie wiem jak go naprawić. Mój wujek jest informatykiem i mówi mi że to problem z kartą graficzną, bo kiedy uruchamiam/kompiluję kod to mi się od razu kończy. Mam kartę graficzną NVIDA GeForce GTX 650, i jaką wersję openGl i SFML mam pobrać? Proszę o pomoc i linki.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Radzę przeglądnąć stronę producenta karty graficznej i sprawdzić, czy nie ma tam jakiś aktualizacji sterowników.

Co do wersji, to chyba najnowsza będzie najlepsza wink

0 głosów
odpowiedź 6 września 2015 przez adrian17 Ekspert (349,740 p.)
Musisz pokazać kod którego używasz, bez niego wiele nie zrobimy. Samego OpenGLa się nie pobiera, jego implementacja jest częścią systemu/sterowników do karty. Samo otwarcie okna powinno działać na każdej maszynie z winXP+, a stworzenie podstawowego kontekstu OpenGLa na każdej maszynie z ostatnich 10 lat.
komentarz 6 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
A mówisz, że na innym komputerze działa... no to tutaj już nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Radzę skompilować ten program na innym komputerze i przesłać na ten lub skompilować za pomocą innego kompilatora (np. Visual C++ Compiler). Spróbuj też zaktualizować sterowniki do karty graficznej.
komentarz 6 września 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)

A jak to zrobić, tą aktualizację, bo nie interesuję się zbytnio tymi wszystkimi kartami itp itd laugh

komentarz 6 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Ach ta dzisiejsza, rozpieszczona młodzież... http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl.

komentarz 7 września 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Zaktualizowałem i nadal nie działa
komentarz 7 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Przykro mi, ale już straciłem wszystkie pomysły. Ostatnim sposobem jest zamontowanie karty graficznej z innego komputera.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 188 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2016 w C i C++ przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 1,076 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2016 w C i C++ przez criss Mędrzec (172,590 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 233 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2015 w C i C++ przez Grzyboo Nałogowiec (28,860 p.)

93,012 zapytań

141,977 odpowiedzi

321,266 komentarzy

62,354 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...