Cześć, mam hosting wykupiony na hostline.pl pakiet Bussines i strone zrobioną na wordpress + woocommerce + betheme z pluginów to na jakieś przyspieszenie strony to W3 Total Cache. I strona ładuje się strasznie długo. Troche Total cache poprawił z ładowaniem strony głównej ale z tego co ja sie orientuje to działa przy wejściu drugi raz na stronę. Czyli użytkownik który próbuje wejść pierwszy raz na stronę to ładowanie będzie nadal długie. Strona to sklep internetowy, jedno produktowy także zależy mi na tym żeby szybko się ładowała i nie wywierała jakieś rezygnacji u klienta z zakupem. Wiem, że wordpress nie jest szybki ale aż tak? Może to wina hostingu który jest niby nvme ssd i 2x3,2ghz a czasem jak sam odświeżałem stronę czy coś na podobnej zasadzie dostawałem e-maila, że limit cpu został przekroczony + czasem dostałem timeouta na 15 min na wgl wchodzenie na stronę. Po prostu strona nie była dla mnie dostępna. Tak samo jak panel hostingu.. troche dramat jak na mnie za to, że tylko używałem wordpressa i refleshowałem co jakiś czas stronę... Zmieniać hosting czy próbować jak najbardziej zooptymalizować stronę? Jeśli zooptymalizować to w jaki sposób zrobić to dobrze? Zależy mi na czasie i efektach Wrzucam statystki strony + Dane hostingu + liste pluginów Wrzucę też link do SS z imgura bo nie wiem jak tu z jakością https://imgur.com/a/DbLHk2K
kolego drogi, korzystanie z hostingu, który jest nowością (istnieje na rynku niecałe 1,5 roku, zobacz sam korzystając z whois) i na temat którego nie ma na internecie opinii nie jest chyba zbyt dobrym wyborem. ty podałeś znane firmy
VPS na DigitalOcean, VULTR czy ArubaCloud
nt. których są w internecie opinie (i to całkiem wysokie). korzystanie z usług firmy "młodej stażem" myślę, że nie ma sensu. tani hosting znajdziemy w wielu znanych serwisach (addhost.pl, domenomania.pl), i myślę, że warto dopłacić te parę złotych, żeby mieć pewność co do tego, że dokonaliśmy właściwego wyboru.
93,729 zapytań
142,668 odpowiedzi
323,283 komentarzy
63,288 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.