• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Relacje między tabelami w bazie danych

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
+1 głos
90 wizyt
pytanie zadane 1 lutego w SQL, bazy danych przez Antoni2422 Użytkownik (570 p.)
Hej,
jak mogę w jakikolwiek sposób zobaczyć relacje pomiędzy tabelami w mojej bazie danych? Może to być graficzny lub jakikolwiek inny sposób. Problem w tym, że mam około 798 tabel, więc zrobienie tego ręcznie jest prawie niemożliwe. Czy jest jakiś sposób / kod SQL / program, aby to zrobić?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 1 lutego przez alpha.netrunner Gaduła (4,690 p.)
Możesz użyć narzędzia ER diagramów do wizualizacji relacji pomiędzy tabelami w bazie danych. Możesz użyć narzędzi takich jak MySQL Workbench, Oracle SQL Developer, Microsoft SQL Server Management Studio lub innych, które oferują funkcję tworzenia diagramów ER. Alternatywnie, możesz również wygenerować skrypt SQL, który automatycznie tworzy diagram ER dla Twojej bazy danych.
1
komentarz 1 lutego przez Antoni2422 Użytkownik (570 p.)
Dziękuje za odpowiedź popróbuje :)
komentarz 6 lutego przez Antoni2422 Użytkownik (570 p.)

@alpha.netrunner, niestety żaden z tych programów nie stworzył mi takiego diagramu. Pokazują się tabele, natomiast nie ma tam żadnych relacji :(

komentarz 6 lutego przez alpha.netrunner Gaduła (4,690 p.)
W MySQL Workbench powinno być, masz klucze obce? Bo jeśli nie to nie ma na podstawie czego pokazać relacji między tabelami.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 155 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 861 wizyt
pytanie zadane 23 sierpnia 2017 w SQL, bazy danych przez sc4rface Dyskutant (7,710 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 130 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2017 w SQL, bazy danych przez krispello Obywatel (1,440 p.)

91,832 zapytań

140,505 odpowiedzi

316,995 komentarzy

61,163 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...