Witajcie chce zrobić wykres graficzny z pobranych danych ale przy próbie pobrania w php wywala błąd i nie bardzo wiem czemu :/ więc dane w tabeli próbuje wyświetlić i ... zadaje pytanie w sql w mysql
SELECT SUM(rgb_z * 55), MONTH(start_datetime) FROM schedule_list GROUP BY MONTH(start_datetime)
i jeśli tak podam w sql w mysql to wyświetli mi
SUM(rgb_z * 55) MONTH(start_datetime)
10241 10
6847.5 11
1485 12
a w php daje tak
$query ="SELECT SUM(rgb_z * 55), MONTH(start_datetime) FROM schedule_list GROUP BY MONTH(start_datetime)";
$query_run = mysqli_query($con, $query);
if (mysqli_num_rows($query_run) > 0) {
foreach ($query_run as $data) {
?>
<tr>
<td class="align-middle text-center">
<p class="text-xs font-weight-bold mb-0"><?= $data['rgb_z'] ?></p>
<p class="text-xs font-weight-bold mb-0"><?= $data['start_datetime'] ?></p>
</td>
</tr>
i wywala błąd i przy
var_dump($query_run);
dostaje
object(mysqli_result)#2 (5) { ["current_field"]=> int(0) ["field_count"]=> int(2) ["lengths"]=> NULL ["num_rows"]=> int(3) ["type"]=> int(0) }
i nie bardzo wiem czemu z sql podaje prawidłowo a w php już nie :(
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
natomiast przy takim zapytaniu
SELECT YEAR(start_datetime) AS year, MONTH(start_datetime) AS month, SUM(rgb_z *55) AS rgb_z FROM schedule_list GROUP BY YEAR(start_datetime), MONTH(start_datetime) ORDER BY YEAR(start_datetime),
MONTH(start_datetime)
wywala mi tylko błąd odnośnie daty tzn
10241
Notice: Undefined index: 'YEAR(start_datetime)' in C:\xampp\htdocs\App-mix\admin\ment.php on line 85
6847.5
Notice: Undefined index: 'YEAR(start_datetime)' in C:\xampp\htdocs\App-mix\admin\ment.php on line 85
1485
i jak podać w zmiennej $data zadać zapytanie o rok miesiąc żeby uzyskać taki wynik jak w sql tj
SUM(rgb_z * 55) MONTH(start_datetime)
10241 10
6847.5 11
1485 12
gdzie poda dane SUM(rgb_z * 55) dla roku i miesiąca ??