• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem ze zmienianiem częstotliwości odświeżania monitora

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
85 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia w Sprzęt komputerowy przez MbettyX Nowicjusz (120 p.)
Mam problem ze zmienianiem częstotliwości odświeżania monitora.

Mój monitor to IIYAMA G-Master G2770HSU 27" który ma możliwość ustawienia 165hz natomiast musze grać/korzystać z komputera max 60hz.

Jeżeli zmienie na 120hz,144hz,165, Monitor robi się cały czarny i tylko pasek u górze (1cm monitora ) jest widoczny. Nagrałem obs EKRAN w trakcie zmieniania hz i na nagraniu wszystko jest okej ale ja nic nie widziałem bo MONITOR cały zrobił sie czarny jak zwykle. Monitor działa tylko przy 60hz.

Mam karte graficzna RTX 3060 Ti, zainstalowalem sterowniki do monitora, i7 9700k, displayport kupiony specjalnie pod 165hz, ale i tak czy siak nie działa. Może ktoś wie czemu tak jest albo ktoś tak samo ma jak ja.

Prosił bym o pomoc w tym temacie.
komentarz 15 stycznia przez Wiciorny Ekspert (260,430 p.)
A jesteś pewny że twój DP to wersja 2.0 i twój monitor obsluguje DP w tej wesrji ? :) bo wydaje mi się, że nie. Szczególnie dla tej karty.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 68 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 208 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,957 wizyt
pytanie zadane 13 czerwca 2021 w Sprzęt komputerowy przez Heoth Początkujący (300 p.)

91,849 zapytań

140,525 odpowiedzi

317,036 komentarzy

61,171 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...