• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

dysk sieciowy w trybie Offline, nie chce synchronizować

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
930 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2022 w Sieci komputerowe, internet przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
Witam.

Mam dziwny przypadek w sieci firmowej. Posiadam dysk sieciowy, który normalnie jest widoczny na innych komputerach, wszystko działa tiptop (synchronizuje, widzi, zapisuje etc), ale w przypadku jednego komputera cały czas wykazuje, że jeste w trybie Offline. Można dostać się na dysk, ale widać tylko część folderów, nie pokazuje pełnej i faktycznej zawartości dysku.

W diskpart sprawdzałem poprzez SAN, ale wskazuje, że wszystko jest ONLINE. Próbowałem zresetować polityki, ale nic to nie pomogło, łącznie z odpięciem i zmapowaniem dysku na nowo.

Inną dziwną sprawą jest to, że tak się dzieje kiedy komputer jest w sieci firmowej, jeśli loguje się poprzez VPN wszystko działa prawidłowo :D

Jeśli ktoś będzie miał jakieś pomocne sugestie. Będę wdzięczny :c)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 13 grudnia 2022 przez RafRoo Nowicjusz (160 p.)

Ja bym obstawiał te opcje: Zawsze dostępne w trybie offline, uważam że ta opcja w Windowsach to jakaś pomyłka, już kilka razu sprawiała mi podobny problem..... 

Zawsze dostępne w trybie offline

komentarz 13 grudnia 2022 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
Dzięki za chęci, ale... niestety :(

Problem w tym, że nie mam tej opcji. Sprawdzałem w pierwszej kolejności możliwości jakie mam we właściwościach opcjach podręcznych. Mam jedynie opcje poniżej "synchronizuj" ale jest ona zablokowana, wyszarzona :/

Podobne pytania

+2 głosów
3 odpowiedzi 885 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2022 w Sprzęt komputerowy przez Neearuuqq Początkujący (360 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 329 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez reldA Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,233 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2021 w Sieci komputerowe, internet przez Jarexxos Początkujący (260 p.)

93,335 zapytań

142,328 odpowiedzi

322,406 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...