Cześć wszystkim,
Z czystej ciekawości wpisałem w Google swój prywatny numer telefonu i ku mojemu zdziwieniu został on 171 razy wyświetlony i miał 10 negatywnych komentarzy, wszystkie z 30.04.2019. Wpisałem jeden z komentarzy również w Google i pojawił się jeszcze jeden numer, całkiem obcy, który miał prawie dokładnie taki sam komentarz od tego samego autora ale z inną datą 18.07.2018. Wszystko dzieje się na tej samej stronie, infonumer.pl . Ale wracając do mojego, na innych stronach nie był on wcale wyświetlony lub max 3 razy. Dodatkowo jest oznaczony jako stacjonarny co jest niemożliwe, gdyż jest to numer na kartę przeniesiony z Play do Orange.Nie pamiętam dokładnie kiedy go kupiłem ale prawdopodobnie, około 3 lat temu w sklepie osiedlowym. W załączeniu zrzuty ekranu komentarzy, na czerwono zaznaczony komentarz który się powtórzył pod innym numerem.

Pod tamtym drugim numerem jest jeszcze komentarz prawdopodobnego właściciela:
"To jest moj numer, internet mobilny. Karta jest w tablecie. Wiecznie mam nieodebrane polaczenia. Wpisalem numer w google a tu szok ze niby do kogos dzwonie. W wychodzacych mam 0 polaczen."
Dobrze więc moje pytanie jest takie czy ktoś posługuje się moim numerem czy to tylko taki spam? Nie miewam żadnych dziwnych telefonów, niekiedy tylko fotowoltaika zadzwoni lub z Radia Z. Martwię się trochę o bezpieczeństwo, zmiana numeru byłaby dla mnie bardzo trudna, gdyż mam go podanego u rodziny, w szkole, banku itp. Oczywiście zawsze podaję go zaufanym osobom, staram się go nie upubliczniać nigdzie.