• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Monitorowanie transferu w przeglądarce

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
+1 głos
63 wizyt
pytanie zadane 24 października 2022 w Matematyka, fizyka, logika przez manjaro Nałogowiec (36,830 p.)
Znacie jakiś plugin do przeglądarki (najlepiej FF) ewentualnie inny sposób na monitorowanie zużycia transferu internetu ale koniecznie osobno dla każdej karty przeglądarki osobno?

Mam taki problem że przeglądarka w stanie bezczynności potrafi dziennie zużyć kilka GB, co przy limitowanym internecie LTE jest katastrofalne w skutkach. Niestety mam kilkadziesiąt otwartych kart i nie jest łatwo sprawdzić tego bez dodatkowych narzędzi.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 października 2022 przez VBService Ekspert (227,150 p.)

Może tu chodzi o ADS-y (np. od google) umieszczone na stronach, które co pewien interwał czasowy zmieniają swoją zawartość, wtedy wystarczy jakiś ADBlock, np. przeglądarka Brave ma wbudowany taki mechanizm default-owo.

Przykładowe statystyki z Brave-a

1
komentarz 24 października 2022 przez manjaro Nałogowiec (36,830 p.)
To nie to, mam kilka różnych adbloków

- uBlock Origin

- Privacy Badger

- Privacy Possum

Dobrze spełniają swoją rolę.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 84 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2016 w Sprzęt komputerowy przez Adrian1999 Nałogowiec (34,560 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 150 wizyt
pytanie zadane 16 lipca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez maly93 Użytkownik (640 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 149 wizyt

90,829 zapytań

139,506 odpowiedzi

313,598 komentarzy

60,325 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...