• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działający JS zgody

Object Storage Arubacloud
0 głosów
116 wizyt
pytanie zadane 22 października 2022 w HTML i CSS przez kleponsolakis Nowicjusz (150 p.)
edycja 22 października 2022 przez Arkadiusz Waluk

Cześć dostałem taki kod do wklejenia od (Deva klienta) w elementorze - rozwijac ma się tekst zgody po kliknieciu w Więcej, ale za cholewkę nie działa po wklejeniu - nie bardzo wiem jak to naprawić. Próbowałem stad https://www.w3schools.com/w3css/w3css_dropdowns.asp  coś pokombinować ale nie ogarniam tej kuwety. Pomożecie?

<div class="consent-box-short">
<div class="form-group">
<input id="consent" type="checkbox" name="consent" required="">
<label for="consent"></label>
</div>
                    
<label for="consent">
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych przez XXXXX.
</label>
<span class="show-consent">(Więcej) <strong>*</strong></span>
</div>

<div class="agree_text_full" style="display: none;">
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez XXXXXXX.
</div>
$(function() {
$(".show-consent").click(function(e) {
$(this).parents( "div" ).closest('.consent-box').find('.agree_text_full').toggle( "slow" );
});
});

 

komentarz 22 października 2022 przez AnimaVillis Stary wyjadacz (11,350 p.)
No skoro nie działa jak powinno to niech dev poprawi. Płacone ma za to według mnie. Chyba, że jest drugie dno i robisz zlecenie z którym nie możesz sobie poradzić
komentarz 22 października 2022 przez kleponsolakis Nowicjusz (150 p.)
przeniesione 22 października 2022 przez Arkadiusz Waluk
On nic nie zrobi, pisał wczęśniej klientowi strone w Html( administruje serwery i jakies tam akcje it ogarnia przy okazji  napisał im www) l i zgarniał hajs za każdą aktualizację - klient zdecydował się przenieść strone na WP żeby wszyscy mogli edytować, on mi  na niby pomaga :-) bo jest teraz konsultantem  po stronie klienta :-( Akurat z tym sobie nie radzę, składam klocki elementorowe sprawnie i tyle, klient chce mieć tą rozwijaną zgodę, do tego jest jeszcze agencja SEO i graficzna i oni tez naciskają ze względu UX na ta zgodę. taka sytuacja. pomozesz?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 października 2022 przez overcq Pasjonat (21,650 p.)
wybrane 22 października 2022 przez kleponsolakis
 
Najlepsza

Brakowało nadrzędnego diva o klasie “consent-box” oraz była literówka w “show”.

codepen

komentarz 22 października 2022 przez kleponsolakis Nowicjusz (150 p.)

Dzięki !!! :-)

A czy możesz pomóc jeszcze na finał (i podpowiedzieć co dalej robię źle) ? Wkleiłem jak niżej i niestety dalej nie hula...

 

<div class="consent-box">
  <div class="consent-box-short">
    <div class="form-group">
      <input id="consent" type="checkbox" name="consent" required="">
      <label for="consent"></label>
    </div>

    <label for="consent">
      Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych przez XXXXX.
    </label>
    <span class="show-consent">(Więcej) <strong>*</strong></span>
  </div>

  <div class="agree_text_full" style="display: none;">
    Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez XXXXXXX.
  </div>
</div>
<script>
$(function() {
$(".show-consent").click(function(e) {
$(this).parents( "div" ).closest('.consent-box').find('.agree_text_full').toggle( "show" );
});
});
</script>

 

 

komentarz 24 października 2022 przez overcq Pasjonat (21,650 p.)

Potrzebujesz jeszcze skryptu z jQuery, np.

<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.6.1/jquery.min.js"></script>

I zmień sobie to “show” z powrotem na “slow”.

0 głosów
odpowiedź 23 października 2022 przez VBService Ekspert (253,120 p.)
edycja 23 października 2022 przez VBService

.toggle()

 

With no parameters, the .toggle() method simply toggles the visibility of elements

Ostatnią metodę toggle zostaw "pustą"

$(function() {
  $('.show-consent').click(function() {
    $(this).parents('div').closest('.consent-box').find('.agree_text_full').toggle();
  });
});

możesz skrócić zapis

$(function() {
  $('.show-consent').click(function() {
    $('.consent-box').find('.agree_text_full').toggle();
  });
});

lub

$(function() {
  $('.show-consent').click(function() {
    $('.agree_text_full').toggle();
  });
});

 

@overcq

oraz była literówka w “show”

nie ma żadnej literówki .toggle() m. in. "posiada" parametr "slow"

[ on-line ]

$(function() {
  $('.show-consent').click(function() {
    $('.agree_text_full').toggle('slow');
  });
});

 

1
komentarz 23 października 2022 przez overcq Pasjonat (21,650 p.)
Rzeczywiście, nie sprawdziłem. :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 265 wizyt
pytanie zadane 21 października 2018 w HTML i CSS przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 895 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2017 w HTML i CSS przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 106 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2020 w JavaScript przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)

92,556 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,560 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...