Witam !
Mam od dłuższego czasu problem z moim komputerem został zakupiony 3 lata temu i jak dotąd dobrze się spisywał. Problem polega na tym że, wyrzuca mi gry i aplikacje do pulpitu podam przykład : gram w dajmy na to fifę a na drugim monitorze mam odpaloną przeglądarkę, nagle przeglądarka się freezuje a fifę mi wyrzuca do pulpitu, tak samo z discordem tak jakby się restartuje i włącza na nowo. Jest to o tyle uciążliwe ze niedawno kupiłem drugi monitor właśnie po to żeby podczas gry móc sobie coś obejrzeć na yt lub przeglądać różne rzeczy. Sprawdziłem to na różnych przeglądarkach ponieważ aktualnie używam opery gx więc myślałem że problem leży w przeglądarce. W menedżerze zadań zużycie procesora jak i pamięci ram oraz karty graficznej w normie, tak samo temperatury. Chciałbym dodać iż często gdy wyrzuca mnie z gier (lecz nie zawsze) widzę że komunikat zawiera "out of memory". Odinstalowałem wszystkie sterowniki i zainstalowałem na nowo, zaktualizowałem biosa, początkowo też przypuszczałem że może to być wina małej ilości miejsca na dysku, lecz gdy zwolniłem je to nic to nie dało. Cały czas się tak dzieje. Jeżeli wyłączę przeglądarkę, discorda, i wszystkie inne aplikacje w tle to można normalnie grać ale nie mam zamiaru tak funkcjonować. Proszę o pomoc z tym problemem czy może to z pamięcią RAM problem lub z kartą graficzną. Byłoby mi bardzo miło jeżeli otrzymał bym od was pomoc. Poniżej daję specyfikację komputera.
Procesor: AMD Ryzen 2600
Karta graficzna: Radeon RX 580 8GB
Pamięć RAM: HyperX Fury 16GB DDR4 2666Mhz
Płyta główna: MSI B450 A-PRO