• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Shoutcast v1 - ustawianie stacji radiowych retransmitujących inne na 4stream.pl

0 głosów
615 wizyt
pytanie zadane 15 października 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Poland1020 Nowicjusz (230 p.)
edycja 15 października 2022 przez Poland1020
Dzień dobry. Jako że to forum specjalistów infomatyki potrzebuje pomocy w kwestii ustawienia retransmisji niniejszych radiowych stacji internetowych na Shoutcaście V1 w ramach serwera 4stream.pl lub przynajmniej informacji jak to zrobić?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 października 2022 przez overcq Pasjonat (22,630 p.)
edycja 15 października 2022 przez overcq

Wi­taj.

Nie wiem, czy Sho­u­tcast po­zwala na re­tran­smi­sję.

Na­to­miast, by na­da­wać po­trze­bujesz ge­ne­ra­to­ra stru­mie­nia, tak jak w te­o­rii opi­sa­ne tu­taj. W tym celu możesz spró­bo­wać za­in­stalo­wać Wi­nAmpSho­u­tcast DSP plu­gin albo za­miast tych dwóch – SHO­U­Tcast DNAS. Ten os­ta­t­ni po­do­b­no jest te­raz tu­taj, ale trze­ba się za­rejes­tro­wać, by po­brać, więc nie spra­w­dza­łem.

Je­ś­li de­cy­dujesz się na ra­dio in­te­r­ne­to­we, to war­to prze­czy­tać o ko­sz­tach i li­cen­cjach, cze­go pe­w­nie byś nie chciał, więc trze­ba by za­be­zpie­czyć ra­dio ha­s­łem, a nie wiem, czy Sho­u­tcast ma ta­ką moż­li­wość.

Z fo­rum «4stre­am.pl» pole­cam te dwa wą­t­ki:

Ogól­nie to nie wiem, czy Sho­u­tcast przy­da się do twoje­go celu. Może le­piej by­ło­ by us­ta­wić so­bie gdzieś ser­wer dla je­d­ne­go klien­ta i re­tran­smi­to­wać na sta­łym łą­czu tę sta­cję ra­dio­wą z ha­s­łem dos­tę­pu. A może ro­zwią­za­nie jest pros­tsze, po­nie­waż nie wiem, dla­cze­go wy­ma­gasz ‘mp3’, może to da­ło­ by się omi­nąć ina­czej i od­twa­rzać sta­cję ra­dio­wą be­zpo­ś­re­d­nio ze źró­d­ła.

komentarz 15 października 2022 przez Poland1020 Nowicjusz (230 p.)
edycja 15 października 2022 przez Poland1020
MP3 wymagane jest by „zadowolić" odbiornik który nie obsługuje ogg i m3u8 a jedynie MP3 i AAC. Poza tym dowiedziałem się że na retransmisje pozwalają zmiany we fragmencie pliku „sc_serv.conf" gdzie można wpisać adres strony. Pytanie tylko czy wraz z tym format zostanie zmieniony.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 482 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 365 wizyt
pytanie zadane 15 października 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez Poland1020 Nowicjusz (230 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 809 wizyt
pytanie zadane 25 czerwca 2020 w PHP przez lalanablanalala Bywalec (2,110 p.)

93,753 zapytań

142,713 odpowiedzi

323,356 komentarzy

63,347 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...