• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Materiały związane z przygotowaniem Windows Server (SBS 2003/R2)

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
386 wizyt
pytanie zadane 6 października 2022 w Systemy operacyjne, programy przez fauxkalel Nowicjusz (160 p.)
Witam Wszystkich.
Poszukuję materiałów związanych z instalacją, tworzeniem zasad i uprawnień w pracowniach SBS MEN.
Chcę przygotować pracownię na Windows Server 2016 na podobnych schematach do tych z tamtych pracowni ale w Internecie brak już materiałów i skryptów.
Nigdy nie pracowałem na takiej pracowni ale widziałem resztki serwerowe i było tam trochę fajnych zasad, skryptów uruchamiania, dostępów do katalogów roamingowych uczniów i chciałbym poczytać/sprawdzić tamte konfiguracje i ograniczenia w dzisiejszych realiach.
Routing robię poza serwerem na mikrotikach, a zależy mi na dobrej konfiguracji pod dostęp do prac dla nauczycieli i przede wszystkim odpowiednie zasady i uprawnienia dla uczniów + szablony użytkowników i drzewa organizacji. Być może mam zbyt dobre wyobrażenie i skojarzenie tamtych konfiguracji ale chcę się sam o tym przekonać.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 października 2022 przez AnimaVillis Stary wyjadacz (13,410 p.)
Na udemy masz całkiem fajne kursy :)
komentarz 6 października 2022 przez fauxkalel Nowicjusz (160 p.)
Nie chce szkoleń, tylko tą konkretną konfigurację, bo była to konfiguracja przygotowana przez Zespół Usług Microsoft specjalnie dla MEN. Ja mogę poustawiać wszelkie ograniczenia i zasady, które znajdę w Internecie, tylko po co?
Ja nie twierdzę też, że wszystkie założenia SBS dla MEN są słuszne ale chcę je znać i zobaczyć sposoby konfiguracji pewnych tematów, które można często zrobić na 2 lub więcej sposobów...

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 352 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Nrnf94 Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 256 wizyt
pytanie zadane 14 sierpnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Danio22 Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 104 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez gmcode Gaduła (3,140 p.)

93,437 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,671 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...