• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z utworzeniem obiektu Java

Object Storage Arubacloud
0 głosów
210 wizyt
pytanie zadane 10 września 2022 w Java przez Hubert731 Obywatel (1,650 p.)

Nie mam pojęcia co jest nie tak.

import lombok.AllArgsConstructor;
import lombok.Getter;
import lombok.NoArgsConstructor;

@Getter
@AllArgsConstructor
@NoArgsConstructor
public class Item {
    Integer price;
    String name;
}
import java.util.HashMap;
public class Main {
    public static void main(String[] args) {
        Item item = new Item(1,"asd");
    }

}

java: constructor Item in class Item cannot be applied to given types;
  required: no arguments
  found:    int,java.lang.String
  reason: actual and formal argument lists differ in length

 

Ciągle wyskakuje ten błąd

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 września 2022 przez Wiciorny Ekspert (269,710 p.)

Zanim zaczniesz korzystać z Lomboka zapoznaj się z jego działaniem.
https://projectlombok.org/features/constructor

Generalnie  korzystasz z dwóch adnotacji, które nie do końca działają tak jak oczekujesz.
W jednej wymagasz pełnej listy, z kolei dla encji tworzysz defultowy.
Problem może leży w procesowaniu adnotacji, jaka wersja lomboka? Czy korzystasz z mavena, czy gradle?

w STARYCH WERSJACH lombocka  występował błąd, w związku z czym  twoja klasa oczekuje tylko konstruktorów bez argumentowych, i nie może powiązać wywołania z argumentowym.

TO też może być problem samego intelij, najpierw sprawdź czy masz najnowszą wersje w maven/gradle i plikach zależności budowania projektu.
https://www.jetbrains.com/help/idea/annotation-processors-support.html
Włącz również pre-procesowanie adnotacji.

Sprawdź też czy dla twojej wersji wymuszenie zadziała
 

@RequiredArgsConstructor

 

0 głosów
odpowiedź 10 września 2022 przez Whiskey_Taster Pasjonat (15,610 p.)
I błąd mówi wprost: nie można dopasować konstruktora, bo jedyny, jaki istnieje w tej klasie to konstruktor domyślny. Zdefiniuj odpowiedni konstruktor i sprawa załatwiona.
komentarz 10 września 2022 przez Hubert731 Obywatel (1,650 p.)
Konstruktor zdefiniowany jest przez lombok: @AllArgsConstructor.
1
komentarz 10 września 2022 przez Wiciorny Ekspert (269,710 p.)
Konstruktor zdefiniowany jest przez lombok: @AllArgsConstructor.
Konstruktor nie jest zdefiniowany jest wstrzykiwany jak juz i procesowany przez adnotacje

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2018 w C i C++ przez Sic Dyskutant (8,510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 190 wizyt
pytanie zadane 5 października 2017 w Java przez newUser Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 379 wizyt

92,551 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,530 komentarzy

61,937 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...