Cześć (krótko o mnie żeby złapać kontekst), jestem na ostatnim roku studiów na kierunku niezwiązanym z informatyką. Gdzieś po drodze okazało się, że jednak chciałbym pracować z kodem, a najlepiej czuję się z C++. Po skończeniu studiów rozważam pójście zaocznie na informatykę. W wolnym czasie (szczególnie teraz w wakacje po kilka godzin dziennie) uczę się C++ z Opus Magnum, rozwiązuję zadanka na ProjectEuler oraz wymyślam swoje.
Patrzyłem na oferty pracy oraz to co mnie interesuje i wybrałem 2 pozycje: game developer oraz szerzej C++ developer. Staram się uczyć pod kątem tego co jest wymagane na stanowiska juniorskie.
Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy jest na forum ktoś z branży gamedev/pracuje na powyższych stanowiskach i miałby czas oraz chęć chwilę luźno pogadać/popisać? Doradzić na co zwrócić uwagę i odpowiedzieć na kilka pytań. Zależy mi na bezpośrednim kontakcie z osobą, która przeszła już tę drogę, którą mam przed sobą + chciałbym uniknąć sytuacji gdzie w tym wątku "eksperci", którzy zajmują się czymś innym dają same swoje złote rady, z których niewiele wynika.