Witam, mam nadzieję, że ktoś z tutaj obecnych pomoże rozwiązać mi ten problem.
Sytuacja nastąpiła z dnia na dzień, nigdy tak nie było, a w grach w których problem występuje (m.in. Rainbow Six Siege), kiedyś tak nie miałem i spokojnie przegrałem w nich ponad 70 godzin. Grając w grę, mając otwarty komunikator głosowy i przeglądarkę, zużycie procesora wynosi prawie 100%. Gra zacina się, a zużycie zasobów jest tak duże że znajomi na discordzie nie słyszą mnie lub słyszą tylko zacinający się dźwięk. Ja słyszę ich normalnie. Dzieje się to tylko podczas gry, kiedy ją zminimalizuje, zaczynają mnie słyszeć a zużycie procesora maleje. W najmniej wymagających grach typu league of legends, czy fall guys problemu nie ma. Jest to bardzo uciążliwe. Proszę o pomoc. Wymieniłem pastę termoprzewodzącą lecz to nie pomogło więc nie wiem co robić. Komputer formatowałem.
Screeny menedżera zadań zostały zrobione w trakcie gry w RainbowSix. CPU zużywany do 90% ponieważ szukałem rozwiązania w internecie i zmieniałem cos w planie zasilania i teraz dochodzi tylko do 90 ale i tak nic to nie dało. Być może problem nie leży w procesorze. Proszę o pomoc.