• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Studia Informatyczne AGH Informatyka (IEiT+EAIiIB) vs PW Informatyka(EiTi)

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
2,300 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez mbo009 Nowicjusz (130 p.)
Siema, dostałem się na informatykę na 3 wydziałach(PW EiTi, AGH IEiT+EAIiIB, PWr WIiT algorytmiczna)  i mam mały dylemat którą wybrać. Słyszałem dużo złego o w zasadzie każdym z tych kierunków, lecz głównie o EiTi (aby unikać). Czekam jeszcze na wyniki z UW ale do tego czasu muszę dostarczyć papiery na jedną z tych politechnik aby mieć gdziekolwiek miejsce. Przeglądałem sylabusy wszystkich kierunków i no mimo wyszukiwania przedmiotów to trudno mi w chwili obecnej określić co jest dla mnie dobre a co nie. Wiem na pewno, że chciałbym mieć mało Fizyki(w liceum nie miałem rozszerzonej).

Prosiłbym o opinie najlepiej studentów/absolwentów którzy stali przed podobnym wyborem lub są w stanie doradzić co oni by wybrali.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 lipca 2022 przez J0ker Pasjonat (15,530 p.)
Od razu Ci mówię, że jeśli na MINI PW na PW się nie dostałeś (co podejrzewam skoro napisałeś tylko o EiTI), to na MIMUW też się nie dostaniesz bo MIM ma wyższy próg niż MINI. A szkoda, bo na MIM nie ma w ogóle fizyki, za to na politechnikach obstawiam że będzie prawie wszędzie.

Nie pierwszy raz to napiszę na tym forum: znam wiele osób które miały styczność z EiTI, zarówno z informatyką jak i innymi kierunkami na tym Wydziale, i ani jedna nie miała nawet średniej opinii o tym wydziale, wszyscy jechali po nim jak po szmacie. Jeśli Informatyka na PW, to tylko na MiNI.

Ja z tych które Ty podałeś, wybrałbym chyba PWr.
komentarz 12 lipca 2022 przez Wiciorny Ekspert (283,260 p.)
na AGH tez jest fizyka
komentarz 12 lipca 2022 przez mbo009 Nowicjusz (130 p.)

@J0ker, Znaczy na UW jestem 5 punktow nad zeszlorocznym progiem więc może sie uda. Bo lepiej mi poszła matma niż infa. Dzięki za odpowiedź.

komentarz 14 lipca 2022 przez J0ker Pasjonat (15,530 p.)
A no to fajnie, może się uda.

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 1,977 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 874 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 2,087 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez rikq Początkujący (260 p.)

93,718 zapytań

142,630 odpowiedzi

323,262 komentarzy

63,265 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...