• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JavaScript - wyświetlanie w konsoli kolejnych wierszy tabeli

Object Storage Arubacloud
0 głosów
186 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2022 w JavaScript przez Fajferek841 Nowicjusz (140 p.)

Hej, staram się wyświetlić wszystkie imiona z tablicy w konsoli używając zagnieżdżonych pętli for, nie mogę zmienić jednej linii w kodzie tzn:

module.exports = typeof print2DArray === "undefined" ? null : print2DArray;

nie mogę ominąć błędu który otrzymuje w konsoli:

Kod który stworzyłem do tej pory:

function print2DArray(users) {

    for (let i = 0; i < users.length; i++)
    {
        for (let j = 0; i < users[i].length; i++){
         console.log(users[i][j]);
        }
    }

}
print2DArray(users);

Jak można to obejść ?

komentarz 28 czerwca 2022 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Dlaczego nie możesz zmienić tej linii?
komentarz 28 czerwca 2022 przez VBService Ekspert (252,740 p.)

Dlaczego nie możesz zmienić tej linii?

może dlatego  smiley (@Fajferek841, tak myśli, że nie może, bo jest napisane)

komentarz 28 czerwca 2022 przez Fajferek841 Nowicjusz (140 p.)

Dokładnie, mam to obejść zmieniania lini laugh

komentarz 28 czerwca 2022 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

W takim razie dywagowałbym, czy dostawienie komentarza na początek linii faktycznie jej nie zmienia ;)

komentarz 28 czerwca 2022 przez VBService Ekspert (252,740 p.)

IMHO, to jest tylko sugestia autora kodu, a nie nakaz prawny smiley

Ja bym na jego miejscu dodał

/**
 * Do NOT modify the code below.
  * You make any changes at your own risk.
  */

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2022 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

Jeśli faktycznie nie chcesz/nie możesz totalnie tej linii zmieniać, to możesz stworzyć sobie przed nią fake'owy obiekt module:

const module = {};

Ogólnie, fakt, że występuje tu module.exports, wskazuje na to, że to biblioteka tworzona z myślą o Node.js, nie przeglądarce. Bo tam właśnie istnieje taki system modułów.

+1 głos
odpowiedź 28 czerwca 2022 przez VBService Ekspert (252,740 p.)
edycja 28 czerwca 2022 przez VBService

Wstaw np. znak komentarza  // w linie

module.exports = typeof print2DArray === "undefined" ? null : print2DArray;

 

całość

const users = [
  [ "User1.1", "User1.2" ],
  [ "User2.1", "User2.2" ]
]

/**
 * Do NOT modify code below
 */
// module.exports = typeof print2DArray === "undefined" ? null : print2DArray;

function print2DArray(users) {
  for (let i=0; i<users.length; i++)
    for (let j=0; j<users[i].length; j++)
      console.log(users[i][j]); 
}

print2DArray(users);

 

inny zapis

const users = [
  [ "User1.1", "User1.2" ],
  [ "User2.1", "User2.2" ]
]

/**
 * Do NOT modify code below
 */
// module.exports = typeof print2DArray === "undefined" ? null : print2DArray;

function print2DArray(users) {
  for (const row of users)
    for (const user of row)
      console.log(user); 
}

print2DArray(users);

 

1
komentarz 28 czerwca 2022 przez Fajferek841 Nowicjusz (140 p.)
Dzięki wielkie za pomoc! :D

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 242 wizyt
pytanie zadane 2 października 2021 w JavaScript przez StaramSieJakMoge Początkujący (310 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 248 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 533 wizyt

92,554 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,535 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...