• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kilka pytań do Active Directory. Proszę o pomoc.

Cloud VPS
0 głosów
304 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Informatyka Nowicjusz (200 p.)
Przesyłam link do zdjęcia bo tutaj nie da się wstawić.

LINK: https://drive.google.com/file/d/1l44iCuU2muf4CLVYGKu636m25HV3pYA3/view?usp=sharing

Mam zainstalowane Active Directory na serwerze.

Co oznacza: Active Directory z autoryzacją serwera DHCP jako kontroler domeny? Chodzi o to aby po prostu ustawić DHCP?

Ustawić tryb pracy w domenie. To chyba na serwerze, bo jeżeli chodziło by o klienta to było by napisane dodaj do domeny klienta? Tryb pracy w domenie już jest ustawiony jak jest zainstalowany Active Directory?

Utworzyć konta to tworzy się na serwerze?

Wydaje mi się że klient nie jest nawet potrzebny czytając te polecenia z arkusza, bo nawet nie jest napisane dodaj klienta do domeny. Ale nie wiem.

Jak by ktoś mógł by mi wyjaśnić o co chodzi z tymi zadaniami, polecenia są nie zrozumiałe. A tak to wiem jak się robi w internecie jest dużo poradników na ten temat.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 866 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,632 wizyt
pytanie zadane 6 października 2020 w Systemy operacyjne, programy przez MichalO Początkujący (330 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 854 wizyt

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...