• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

kurs PHP od. 3 - reCAPTCHA nie działa na loclhost

Object Storage Arubacloud
0 głosów
459 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2022 w PHP przez TlenekWodoru Użytkownik (520 p.)
zmienione kategorie 5 czerwca 2022 przez Arkadiusz Waluk

Przerabiam obecnie 3 odcinek kursu PHP. Napisałem wszystko tak jak na odcinku. Wpisałem localhost, zaznaczyłem wszystko na stronie tak samo, ale zamiast działającego pola CAPTCHA wyświetlił mi się tam błąd o treści: "Informacja dla właściciela witryny – wykryliśmy BŁĄD: nieprawidłowy typ klucza".

Wie ktoś co dokładnie oznacza ten błąd?

<?php 

	session_start(); 
?>
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<html>
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-uquiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<title>Osadnicy - załóż darmowe konto</title>
	<script src='https://www.google.com/recaptcha/api.js'></script>
</head>
<body>
	
	<form method="post">
	
		Nickname:<br/>
		<input type="text" name="nick" /><br/>
		
		E-mail:<br/>
		<input type="text" name="email" /><br/>
		
		Twoje hasło:<br/>
		<input type="password" name="haslo1" /><br/>
		
		Powtórz hasło:<br/>
		<input type="password" name="haslo2" /><br/>
		
		<label>
			<input type="checkbox" name="regulamin" /> Akceptuje regulamin
		</label>
		<br/>
		
		<div class="g-recaptcha" data-sitekey="6Lf68kcgAAAAAAe5ClCi40ANnv2l2BPGXA8i2-oY"></div>
		
		<input type="submit" value="zarejestruj się" />
	</form>
	
</body>
</html> 

(klucz oczywiście też się zgadza, naprawdę próbowałem już wszystkiego)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 czerwca 2022 przez VBService Ekspert (253,120 p.)
edycja 6 czerwca 2022 przez VBService

Spróbuj: 

 

 

BTW,

proponuje dla pola email użyć type="email"

<input type="email" name="email" />


a do wszystkich atrybut required 

        Nickname:<br/>
        <input type="text" name="nick" required /><br/>
         
        E-mail:<br/>
        <input type="email" name="email" required /><br/>
         
        Twoje hasło:<br/>
        <input type="password" name="haslo1" required /><br/>
         
        Powtórz hasło:<br/>
        <input type="password" name="haslo2" required /><br/>
         
        <label>
          <input type="checkbox" name="regulamin" required /> Akceptuje regulamin
        </label>

 

0 głosów
odpowiedź 14 września 2022 przez dariuszs Nowicjusz (140 p.)

Hej,

Też ogarniam 3 odc PHP. U mnie było to samo, ale podpinałem reCaptcha Enterprise i nie mogłem wystartować (informacja dla właściciela witryny...)

W końcu podpiąłem reCaptcha v2 (ruszyło od razu) wg instrukcji ze strony

The easiest method for rendering the reCAPTCHA widget on your page is to include the necessary JavaScript resource and a g-recaptcha tag. The g-recaptcha tag is a DIV element with class name g-recaptcha and your site key in the data-sitekey attribute:

<html>
  <head>
    <title>reCAPTCHA demo: Simple page</title>
    <script src="https://www.google.com/recaptcha/api.js" async defer></script>
  </head>
  <body>
    <form action="?" method="POST">
      <div class="g-recaptcha" data-sitekey="your_site_key"></div>
      <br/>
      <input type="submit" value="Submit">
    </form>
  </body>
</html>

 

realnie wstawiłem

<script src="https://www.google.com/recaptcha/api.js" async defer></script>

oraz

<div class="g-recaptcha" data-sitekey="your_site_key"></div>

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 349 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 690 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 200 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2022 w PHP przez Vulfila Nowicjusz (120 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,560 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...