• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Ubuntu 22.04 - Czarny ekran podczas włączania ustawień

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
709 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2022 w Systemy operacyjne, programy przez SebbaGamess Użytkownik (690 p.)
zamknięte 20 maja 2022 przez SebbaGamess
Czasem jak uruchamiam ustawienia na linuxie przez sekundę mój monitor staje się czarny, a potem wszystko działa normalnie i wyświetla się okno ustawień. Po tym jak zachowuje się monitor wnioskuję, że linux wtedy w ogóle odłącza monitor (traci z nim połączenie).

Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem czy to wina Ubuntu, czy złego ustawienia czegoś. System jest świeżo zainstalowany, doinstalowałem ręcznie tylko: Visual Studio Code, Steam, Discord i Gnuplot.

Owy czarny ekran wyświetlał się również gdy włączałem swoją prostą grę napisaną w C++, jednak działo się tak tylko wtedy, gdy miałem w niej błąd prowadzący do jakiegoś przepełnienia pamięci. Nie wiem czy to pomoże zdiagnozować problem, ale jakby co napisałem.
komentarz zamknięcia: Problem zniknął
komentarz 9 maja 2022 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)

Co pokazuje wywołanie journalctl -b0 -p4 po wystąpieniu czarnego ekranu?

komentarz 20 maja 2022 przez SebbaGamess Użytkownik (690 p.)
Do tej pory już nie wystąpił ten problem, więc zamknę wątek.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 618 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Lukasz.s100 Początkujący (270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 820 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,802 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Tymek Baran Użytkownik (520 p.)

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,666 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...