• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Utrzymywanie sesji PHP

+1 głos
75 wizyt
pytanie zadane 31 marca w PHP przez NoteDS Użytkownik (510 p.)
Cześć, mam na stronie logowanie przez google/discord które zapisują logowanie w sesjach. Jest możliwość utrzymywania "sesji" przez dłuższy czas na przykład 30 dni?
komentarz 1 kwietnia przez VBService Mędrzec (179,170 p.)

Sprawdź to: ... discord ... online forever (może będzie inspiracją)

komentarz 22 maja przez NoteDS Użytkownik (510 p.)
XD?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 2 kwietnia przez rafal.budzis Szeryf (79,160 p.)

Możesz zapisywać sesje użytkowników do bazy danych dzięki funkcji session_set_save_handler

https://www.php.net/manual/en/function.session-set-save-handler.php

Potem watro zwrócić uwagę na czas ważności ciastka które wywyłamy do przeglądarki i tyle ;) 
 

        // Update cookie time expire
        setcookie(session_name(), session_id(), time() + 2592000, "/", ini_get('session.cookie_domain'), true, true);

 

–1 głos
odpowiedź 31 marca przez AnimaVillis Gaduła (3,690 p.)
Może ten artykuł podsunie Ci rozwiązanie: https://www.codeleaks.io/increase-session-timeout-in-php/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 115 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2019 w PHP przez Sinq Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 349 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2018 w PHP przez Kacpu Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 321 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2018 w PHP przez Kamil110501 Bywalec (2,490 p.)

88,699 zapytań

137,306 odpowiedzi

306,722 komentarzy

58,890 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...