• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Programowanie, tworzenie stron WWW Rada fachowca.

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
414 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2022 w C i C++ przez Lipshi Nowicjusz (200 p.)

Cześć

Postanowiłem poradzić się was bo chodzi mi to po głowie już od dłuższego czasu mianowicie "Programowanie i tworzenie stron www".

Kiedyś dawno temu troszkę się zajarałem tworzeniem stron www i przy po pomocy kursów z YT udało mi się stworzyć 2 może 3 strony tylko to bardziej było przepisywanie tego co facet mówił w filmiku choć nie ukrywam ze coś tam zostało z pamięci. 

Do czego zmierzam czy programowanie w C++ to dobry pomysł na początek żeby się nie zrazić już robiłem proste programy ale to nic jak patrzę na tego Pana: 

https://www.youtube.com/watch?v=zH_omFPqMO4

To od samego patrzenia głowa boli jak on to pisze i te cyferki literki niezrozumiałe dla mnie.

Skąd on to wziął "Render Window windows VideoMode ????

To są jakieś takie formuły gotowe czy jak ? 

I czy jest sens nauki tego języka znam swoje możliwości i wiem ze taki C++ to mi zajmie wieki żeby choć w średnim stopniu go opanować. Czy lepiej już pisać sobie tak 4fun w WWW + CSS i tam JS.

Wiem że takich tematów jest od groma bo czytałem też trochę ich ale musiałem to napisać.

Bardzo prosze o doradzenie mi albo napisać po prostu "chłopie daj sobie spokój i tak tego nie ogarniesz nie na twoja głowę".

A i tak zapytam z ciekawości jaki według was edytor do pisania w wyżej wymienionych językach jest najlepszy/najpopularniejszy ?

Prosze bardzo o wyrozumiałość i Dziękuję 

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 28 marca 2022 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

Chłopie daj są spokój to się nie uda bo w siebie nie wierzysz. A pytanie ma kształt szukania wymówki. "wieki mi to zajmie", "napiszcie mi żebym dał sobie spokój". Wartościowe rzeczy muszą zająć sporo czasu! Inaczej nie miały by takiej wartości. Nie daj kontrolować swojego losu innym. Jeśli coś chcesz to rób jeśli nie to nie. A jak się nie uda? No trudno przynajmniej próbowałeś. 

Jeśli jarasz się pisaniem stron to po co C++? JavaScript też jest mocno rozbudowany a i pracy nie brakuje. 
Co do pytania: 

Skąd on to wziął "Render Window windows VideoMode ????

To jest bardzo prosta odpowiedź wyszukał w Internecie silnik do grafiki 2D i porównał sobie rożne po czym zdecydował się na SFML a następnie zobaczył dokumentacje i zaczął kombinować :) 

Na głównej stronie dokumentacji masz gotowca.  https://www.sfml-dev.org/documentation/2.5.1/ 

Programowanie na pewnym poziomie opiera się na kopiuj wklej z dokumentacji lub z forów internetowych.

komentarz 28 marca 2022 przez Lipshi Nowicjusz (200 p.)
C++ tak po prostu chciałem sie nauczyć robić różnego rodzaju programy itp urozmaicenie takie.

Ale tak jak mówisz jak chcesz to to rob jak nie to nie

Zostanę przy tym co jestem i nie bede ruszał innych jezyków narazie nie na moja głowe.
2
komentarz 28 marca 2022 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
W takim razie trzymam kciuki! Pamiętaj że gdy będziesz miał problem zawsze możesz napisać pytanie na forum ;)
+1 głos
odpowiedź 28 marca 2022 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
Jeśli chcesz uczyć się robienia stron internetowych to to rób. Nie musisz się do tego uczyć cpp. To zły język na początek
komentarz 28 marca 2022 przez Lipshi Nowicjusz (200 p.)
To lepiej nie zawracać sobie głowy C++ itp

Zostać przy html
2
komentarz 28 marca 2022 przez wizarddos Nałogowiec (25,130 p.)
Tak, a potem stopniowo przechodzić do kolejnych języków (np. JavaScript)
1
komentarz 28 marca 2022 przez Lipshi Nowicjusz (200 p.)
Ok Dziękuję wszystkim za pomoc w dokonaniu wyboru.

W razie jakichkolwiek problemów będę pisał :]

Podobne pytania

+3 głosów
3 odpowiedzi 804 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 592 wizyt
pytanie zadane 25 lutego 2020 w Offtop przez Lancer Użytkownik (980 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 399 wizyt
pytanie zadane 26 września 2021 w Hostingi, domeny, usługi przez Fut_techs Początkujący (420 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...