• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Klawiatura i karta sieciowa na usb nie działają przy starcie systemu

Hosting forpsi easy 1 pln
0 głosów
139 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2022 w Sprzęt komputerowy przez bicnet Gaduła (4,800 p.)
Cześć,
mam klawiature a4Tech na usb oraz karte sieciową z tp-linka tą zwyczajną chyba 150mb standardowa i tez na usb.
Problem:
1. Od dluzszego czasu ta karta przy starcie systemu nie działała, trzeba było ja wyciagnac i wlozyc i dopiero wtedy wszystko działało, akurat mam jeszcze kabel to nie robilo mi to problemu, po prostu jak chcialem cos drukowac z drukarka wifi to sie restartowalem, ale moze miec to zwiazek z pkt 2, czyli niedawnym problemem.
Punkt drugi i główny problem: klawiatura a4 tech na usb, zawsze po odpaleniu systemu działała, nagle trzeba ja wyciagac z portu i wkladac ponownie by działała, o dziwo jest podswietlana wiec nawet po starcie systemu sie swieci , ale nie pisze i restarcie zawsze pisze, w porcie tym co zawsze, jedyne co zmieniałem ostatnio to dokladalem dodatkowa kosc ram oraz drugi dysk ssd, ale czy to ma zwiazek? Moze cos w biosie trzeba pozmieniac, tylko teraz pytanie jak dostac sie do biosu, skoro klawiatura nie dziala , wiec nie moge klikac tego przycisku ktory go odpala, jakies sugesie ?

Pozdrawiam
komentarz 11 marca 2022 przez Wiciorny Ekspert (262,670 p.)
może wadliwy port/sterowniki - zamiast pytać po takim czasie na forum, gdzie nikt nie wywróży w fusów i wirtualnie Ci nie poradzi idź z tym do salonu, pkt. komputerowego :)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 305 wizyt
pytanie zadane 25 września 2021 w Sprzęt komputerowy przez Fshoot321 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 286 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2018 w Sprzęt komputerowy przez Wiciol Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 737 wizyt

92,083 zapytań

140,741 odpowiedzi

317,701 komentarzy

61,406 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia w koszyku, uzyskując rabat aż -50% (w dniach 24.11 - 29.11 z okazji Black Friday, a potem będzie to -30%) na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii znajdziecie tutaj. Dziękujemy Sekurakowi za tak fajną zniżkę dla Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 15% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...