• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Margines górny i dolny w CSS

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
205 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2022 w HTML i CSS przez Dominiqaa Nowicjusz (130 p.)
Witam.

Piszę właśnie swoją pierwszą stronę internetową, ogólnie sprawa wydaje się dość prosta jeśli chodzi o HTML, PHP itd., ale największy problemy mam z CSS. Mój problem wygląda w następujący sposób: Mam stopkę strony wypełnioną tekstem. Potafię zrobić margines z lewej i prawej strony, ale nie mogę zrobić marginesu od góry i na dole. Próbowałam z margin-top i margin-bottom, ale to powoduje przesunięcie całego bloku, a nie tekstu w dół wewnątrz tego bloku. Co ja mogę z tym zrobić, żeby to poprawić?
3
komentarz 10 marca 2022 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Wstaw proszę kod w odpowiednie bloczki, a najlepiej na serwis pokroju CodePen - żeby można było to wygodnie przetestować.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 marca 2022 przez Wiciorny Ekspert (277,520 p.)

Margines oddzielać będzie blok/element od zewnętrznych innych bloków, natomiast tobie zalezy na właściowści odległości wewnętrznej: paddingu.

image
Padding określa odległość elementu od siebie — odległość, jaką element chce zachować wraz z elementami wewnątrz.

0 głosów
odpowiedź 10 marca 2022 przez AnimaVillis Stary wyjadacz (12,530 p.)
padding?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 373 wizyt
pytanie zadane 19 marca 2017 w HTML i CSS przez Ziom Początkujący (430 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 139 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2017 w HTML i CSS przez fatalFOx Początkujący (300 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 671 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2019 w HTML i CSS przez El Lirón Obywatel (1,350 p.)

93,018 zapytań

141,984 odpowiedzi

321,282 komentarzy

62,364 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...