• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

DigitalOcean droplets, płatności - jak to działa

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
662 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez imagim Obywatel (1,130 p.)
Hej, ktos mi wyjasnie jak działaja platnosci na digital ocean? Zalozylem konto, podpielem karte, chcialem zdeployowac apke, wybralem droplets i tam bodajze serwer na ubuntu $5, dalem create itd. Niestety jako kompletny laik nie umialem tego uruchomic (aplikacji laravel), wywalalo mi 502 bad gateway, no cos zle z konfiguracja ngnix chyba. Stwierdzilem ze dobra, spróbuje od nowa, i dalem destroy droplet. No i teraz moje pytanie kiedy za to sie platnosci pobieraja? Jak zrobie nowy droplet to co skasuja mnie kolejne  5$ (a w sumie to do tej pory w ogole mi sie nic  z konta nie pobranlo)? Kompletnie tego nie rozumiem. Do tej pory zawsze uzywalem zwyklych hostingow bo jedyne co publikowalem to jakies prostsze strony i teraz nie wiem ocb, prosze o jakies proste objasnienie :)

1 odpowiedź

+4 głosów
odpowiedź 28 lutego 2022 przez adrian17 Mentor (354,880 p.)
wybrane 28 lutego 2022 przez imagim

Najlepsza

https://www.digitalocean.com/pricing

"$5 miesięcznie" to przyjazny skrót na "$0.00744 / h", które* sumuje się do max 5 dolarów miesięcznie. Więc płacisz tylko za każdą rozpoczętą godzinę przez którą droplet istnieje**.

* z drobnymi szczegółami bo miesiące mają różną długość, ale nie przekroczy $5 za droplet.

** nawet jeśli jest wyłączony - trzeba go usunąć żeby przestali liczyć czas

a w sumie to do tej pory w ogole mi sie nic  z konta nie pobranlo

Domyślnie liczą i wyciągają kasę za poprzedni miesiąc, pierwszego dnia miesiąca.

komentarz 28 lutego 2022 przez imagim Obywatel (1,130 p.)
Dzieki!

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 320 wizyt
pytanie zadane 1 kwietnia 2019 w PHP przez kielar Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 568 wizyt
pytanie zadane 13 września 2024 w PHP przez jorg123 Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 391 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2017 w Hostingi, domeny, usługi przez kamis Początkujący (400 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,259 komentarzy

63,255 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...